Vijesti / Promo

Ljubičasta boja na vašem tanjuru

Gastro blogerica Jelena Markota pripremila jela inspirirana prirodom

Gastro blogerica Jelena Markota pripremila jela inspirirana prirodom
PROMO

Otako je postojanja, čovjek je privučen onim što je lijepo. Bilo da su u pitanju umjetnine, poezija, lijepa melodija ili prekrasno dekorirana jela.

Danas nije samo dovoljno stvoriti nešto lijepo, već je potrebno na neki se način razlikovati od drugih, a to nije nimalo lak zadatak. Influenceri i blogeri svojim načinom komunikacije i sadržajem koji objavljuju na društvenim mrežama uspjeli su svojom diferencijacijom postati primijećeni, a najpopularniji upravo su gastro blogeri koji svojim vječnim istraživanjem okusa, boja i različitih sastojaka svakom mogu ponuditi nešto novo i drugačije. Među njima se posebno izdvaja Jelena Markota, na Instagramu poznata kao @eardur, čiji feed obiluje tamnim, zagasitim bojama koje stvara prilikom svog kuhanja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Otkad znam za sebe, volim tamne boje, a igranje s tamnom hranom dogodilo se spontano, nisam bila ni svjesna koliko zanimljivih zagasitih namirnica postoji u prirodi dok nisam počela s istraživanjem. Ideje za recepte stvaram spontano, inspiriam se sezonskim namirnicama, testiram okuse i promatram kako se međusobno nadopunjuju. Posljednje što sam osmislila bili su Twilight recepti – jela inspirana prirodom, a miješanjem različitih prirodnih boja uspjela sam postići prelijevanje boja iz ljubičaste u plavu i zelenu, a objavljen je i video“, izjavila je Jelena.

A za one koji se također žele okušati u stvaranju fantastičnih fotografija, pripremili smo i nekoliko savjeta kako napraviti idealne fotografije:

Neka bude svjetlost!

Kada ništa ne ide kako treba, prvo što trebate provjeriti jesu uvjeti osvjetljenja. Fotografija je umjetnost svjetlosti. Svjetlost je vaš prijatelj - stoga provjerite jeste li snimali s odgovarajućim osvjetljenjem. Fotografije hrane najbolje su snimljene pod mekom, raspršenom prirodnom svjetlošću. To osigurava da sve pojedinosti predmeta budu dobro osvijetljene kak bi ih leća kamere mogla uhvatiti.

Ljepota leži u jednostavnosti

Ne mora svaka fotografija biti uzbudljiva, ne bojte se jednostvnijih fotografija. Odaberite jednostavnu pozadinu. Igrajte s kontrastima boja. Ako snimate tanjur, provjerite jeste li ga prije toga obrisali od mogućih posljedica izljevanja hrane. Možete upotrijebiti rekvizite, ali oprezno s njima. Odaberite pribor koji upotpunjuje priču - posuđe su popularni rekviziti, ali ako snimate hranu koju ste sami kuhali, razmislite prije o upotrebi ostataka sirovih sastojaka da biste svojoj publici dočarali kako  je točno nastalo vaše remek djelo.

Naravno, za odlične fotografije potrebna je i kvalitetna kamera, a Jelena je odabrala Huawei P20, također inspiriran bojama Aurore Borealis. Huawei P20 pravi je pomagač koji sugerira i regulira svjetlosne postavke, fokus, prepoznavanje objekata, kao i 3D prepoznavanje lica te na taj način osigurava zapanjujuće fotografije koje se lako zamijene za one fotografirane profesionalnim aparatom.

 

Najgledaniji video

Izdvojeno

  • Hana i Jana se složile oko jednog - da se neće družiti: 'Imaš li imalo srca da osobu s bronhitisom staviš u kamp-kućicu?' (thumbnail)
    SUPERPAR Hana i Jana složile se oko jednog - da se neće družiti: 'Imaš li imalo srca da osobu s bronhitisom staviš u kamp-kućicu?'

    „Ne želim da ispadnemo kao da smo od šećera“, rekao je Goran Hani

  • RTL Danas
    RTL Danas

  • Reci što misliš!