Zanimljivosti / Kultura i zabava

Jazz je u modi?

Radojka Šverko ima drugi najprodavaniji album u Hrvatskoj: 'Zatečena sam'

Radojka Šverko ima drugi najprodavaniji album u Hrvatskoj: 'Zatečena sam'
Žarko Bašić/PIXSELL

Drugi najprodavaniji album u zemlji je album Radojke Šverko "As Time Goes By"

U zemlji u kojoj se uglavnom slušaju cajke i zabavne melodije lakih nota - gotovo nevjerojatno zvuči da je drugi najprodavaniji album u zemlji - jazz album. "As Time Goes By" naše pjevačke dive - Radojke Šverko.

"Georgia on My Mind", "Girl from Ipanema", samo su neki od dobro poznatih hitova koje Radojka Šverko pjeva u onako, intimnoj jazz varijanti. Album je inače snimka njezinog koncerta iz svibnja ove godine.

Radojka Šverko lani je proslavila 50 godina na sceni, njezin duboki upečatljivi glas u karijeri joj je donio brojne pobjede na međunarodnim festivalima - možda niste znali, ali dva puta je pobijedila i Davida Bowiea. Dobitnica je brojnih Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu, najbolji album i za životno djelo. 

"Bowie je bio krasan dečko"

"I sama sam zatečena reakcijom slušatelja na album. Stižu mi razne poruke i mailovi. Drago mi je, ne samo zbog mene nego i zbog ekipe koja je radila na tom koncertu za koji nisam ni znala da se snima", kazala je Šverko u RTL Direktu te dodala kako bi je posebno veselilo "kada bi ovo nagnalo publiku da se okrene više takvim sadržajima". 

O svojim pobjedama Bowiea na dva festivala kazala je da se to ističe kao čudo. "David Bowie je bio krasan dečko i bilo ga je gušt slušati. Ali je žiri odlučio da ja budem ta koja će pobjediti", rekla je Šverko koja je i nakon toga kontaktirala s Bowiejem. 

"Nisam smatrala da je netko rođen u Londonu, New Yorku ili Parizu manje vrijedan od mene. Nikada nisam imala kompleks manje vrijednosti", kazala je Šverko i dodala kako bi mladima preporučila da se vrate u Hrvatsku. 

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!