Zanimljivosti / Kultura i zabava

Hollywood film music

Ne propustite koncert nagrađivanog francuskog pijanista i skladatelja Jeana-Michela Bernarda

Ne propustite koncert nagrađivanog francuskog pijanista i skladatelja Jeana-Michela Bernarda
Promo

Izvest će najpoznatije glazbene teme iz filmova kao što su Forrest Gump i Schindlerova lista

Jean-Michel Bernard nastupit će 20. studenog u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u sklopu programa Hollywood Film Music u produkciji  RTL Music i Dreamaker Productions.
 
U vokalnoj pratnji Nine Kraljić i Kimiko Ono izvest će najpoznatije i najbolje glazbene teme iz filmova kao što su Forrest Gump, Schindlerova lista, Jurassic Park, Mission Impossible, E.T. i mnogi drugi, ali i neke virtuozije iz suradnje s Rayom Charlesom i Lalom Schifrinom.
 
Jean-Michel Bernard počeo je svirati klavir već s dvije godine, a nakon diplome na pariškom Ecole Normale de Musique afirmirao je svoju karijeru u jazzu, nastupajući i surađujući s poznatim umjetnicima kao što su Eddie Davis ili Ray Charles, koji je za Jean-Michela Bernarda rekao da je genij.
 
Karijera skladatelja počela mu je u animiranim filmovima, nakon čega su slijedile suradnje s glazbenim legendama, oskarovcima Enniom Morriconeom i Lalom Schifrinom. Često radi s redateljima i dobitnicima Oscara kao što su Michel Gondry (The Science of Sleep, Be Kind Rewind...) i Martin Scorsese (Hugo). Kao jedan od najboljih i najcjenjenijih pijanista uopće nastupa širom svijeta, a vrhunskim je koncertom zatvorio i prošlogodišnje izdanje International Sound & Film Music Festivala u Puli.
 

Najgledaniji video

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!