Novosti / Zanimljivosti

Posebna atrakcija

Dunavom u Vukovar doplovio prvi ovogodišnji turistički kruzer

Gostima su ponuđeni im slavonski i srijemski gastronomski specijaliteti

U Vukovar je u petak uplovio prvi ovogodišnji turistički kruzer s putnicima iz Velike Britanije, Irske i Sjedinjenih Američkih Država, koje su po pristajanju dočekali i pozdravili predstavnici gradskih vlasti i vukovarske turističke zajednice.

Brod "Ariana" prvi je od predviđenih 318 turističkih kruzera, koliko bi ih ove godine trebalo Dunavom doploviti i pristati u Vukovaru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Zadovoljni smo što se svake godine povećava broj turista koji dolaze u Vukovar. Turizam je veliki potencijal ovoga kraja i imamo puno toga za ponuditi", kazala je zamjenica vukovarskog gradonačelnika Ivana Mujkić.

Po riječima direktorice Turističkog ureda Turističke zajednice grada Vukovara Marine Sekulić, prošle godine u Vukovar je pristao 231 kruzer s oko 32.000 putnika, a ove godine najavljen je dolazak 318 kruzera.

Sekulić je kazala kako turiste s kruzera najviše zanima kulturna baština Vukovara, a s Gradskim muzejom Vukovar i Muzejom vučedolske kulture Vukovar im u tom pogledu ima što ponuditi.

Goste s prvog kruzera na pristaništu u Vukovaru dočekali su tamburaši, a ponuđeni su im slavonski i srijemski gastronomski specijaliteti. Tijekom boravka u Vukovaru obići će gradsko središte te posjetiti Gradski muzej Vukovar.

Za ovu godinu posjet Gradskom muzeju Vukovar najavili su gosti sa 63 broda, dok se u Muzeju vučedolske kulture očekuje 17 grupa.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Zvone i Matea ispali iz 'Superpara': Padale su teške riječi (thumbnail)
  SUPERPAR Matea i Zvonimir već su se vidjeli u finalu, no Davor je promijenio mišljenje!

  Naon lutkarske predstave uslijedio je show - izbacivanje!

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!