Novosti / Zanimljivosti

neprijateljsko ozračje

Unatoč velikom protivljenju, u Poljskoj izabran najljepši europski 'Mr Gay'

Unatoč velikom protivljenju, u Poljskoj izabran najljepši europski 'Mr Gay'
AP

Primajući naslov, izrazio je potrebu organiziranja ovakvih događaja istaknuvši kako je potrebno izvući najbolje iz ljudi

Finale izbora za najljepšeg europskog homoseksualca održano je u subotu u poljskom gradu Poznanju, na zapadu ove katoličke i konzervativne zemlje u kojoj većina stanovništva ne prihvaća homoseksualnost. "Nadam se da će nam ovo pomoći u našoj borbi da dobijemo ista prava kao u ostatku Europe", kazao je Pawel Zabilski, organizator događaja.

Nijemac Enrique Doleschy (30) ponio je titulu najljepšeg europskog homoseksualca. Primajući naslov on je izrazio potrebu organiziranja ovakvih događaja istaknuvši kako je potrebno izvući najbolje iz ljudi i natjerati ih da budu bolji jedni prema drugima.     

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kasnije tijekom dana održana je i gay parada u kojoj je sudjelovalo oko 200 ljudi.

"Nije pravedno davati privilegije (osobama iz LGBT zajednice) ili ih podići na razinu obitelji", ustvrdio je Maciej Wiewiorka, militantni pripadnik pokreta za život, koji se protiv manifestaciji.

Istospolni parovi ne mogu se vjenčati ili usvojiti dijete u Poljskoj, jednoj od najpobožnijih europskih zemalja u kojoj Katolička Crkva i dalje igra ključnu ulogu u društvu. Istraživanje Instituta CBOS, provedeno u Poljskoj 2014., najnovije koje je provedeno na tu temu, pokazalo je da 70 posto ispitanika smatra kako su homoseksualni odnosi neprihvatljivi.   

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Hana i Jana se složile oko jednog - da se neće družiti: 'Imaš li imalo srca da osobu s bronhitisom staviš u kamp-kućicu?' (thumbnail)
  SUPERPAR Hana i Jana složile se oko jednog - da se neće družiti: 'Imaš li imalo srca da osobu s bronhitisom staviš u kamp-kućicu?'

  „Ne želim da ispadnemo kao da smo od šećera“, rekao je Goran Hani

 • COVER - RTL Vijesti
  RTL Vijesti

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!