Novosti / Zanimljivosti

podijeljena mišljenja

U ekskluzivnoj RTL anketi otkrivamo: Podržavaju li građani Thompsonov nastup na dočeku Vatrenih?

Sada znamo i što Hrvati misle o tome

Hrvatska će dugo pamtiti 16. srpnja dan kada je srebrne Vatrene na ulicama Zagreba dočekalo pola milijuna navijača i kada smo svjedočili najvećem skupu u povijesti države. Cijela zemlja je disala kao jedno, a mišljenja su jedino bila podijeljena oko nastupa Marka Perkovića Thompsona na dočeku. Sada znamo i što Hrvati misle o tome.

Izbornik Dalić tada je nastup kontroverznog glazbenika opravdao riječima da Thompsona podržava 95 posto građana. Evo što kažu građani u našoj RTL Anketi.

Podrška mu nije ni približno toliko velika, ali većina ispitanika podržala je nastup Marka Perkovića Thompsona. Da je Thompson trebao nastupiti na Trgu smatra više od pola ispitanih, njih preko 51 posto. Više od 38 posto građana protivilo se tom nastupu, dok 9,5 posto ne zna ili je neodlučno.

Većina zagovornika Thompsonova nastupa, odnosno njih 51 posto, kao glavni razlog ističu činjenicu da su igrači htjeli da im zapjeva na pozornici te večeri. Oni koji su bili protiv Thompsona, kao ključni argument navode da su njegove pjesme proustaške, te ne podržavaju ono što on predstavlja - tako tvrdi 42 posto anti Thompsonovaca.

Analizirali smo i kako su Thompsonovo pojavljivanje na dočeku doživjeli birači vodećih stranaka. Čak 76 posto birača HDZ-a ga podržava, što je očekivano, no nije beznačajna ni podrška od 17 posto koju taj glazbenik uživa među biračima SDP-a. Također je zanimljivo da Thompsona podržava i više od pola birača Živog zida (50,9%), gotovo svi birači Mosta (90%), kao i većina fanova stranke Milana Bandića (53%).

Svjetsko prvenstvo pratile su i brojne navijačke pjesme. Thompson je na dočeku zapjevao i svoj najveći hit. Provjerili smo je li ta pjesma našla mjesto među top navijačkim pjesmama.

Kao najdražu navijačku pjesmu "Lijepa li si" je istaknulo oko 17 posto ispitanika. Slijedi "Moja domovina" Hrvatskog Band Aida, pa "Zovi samo zovi", i dvije pjesme Zaprešić Boysa, "Igraj moja Hrvatska", i "Srce vatreno". Tako kaže naša anketa.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!