Novosti / Zanimljivosti

testiranje sustava

Facebook testira novi alat na Messengeru: Evo što bi po novom trebalo zaštititi korisnike

Facebook testira novi alat na Messengeru: Evo što bi po novom trebalo zaštititi korisnike
Thinkstock

Ideja je osigurati da poruke ne dolaze od drugih, nego od osobe s kojom razgovarate

Nakon što se WhatsApp na svojstven način pozabavio problemom lažnih vijesti, u sličnu borbu se uključio Facebook. Naime, ova društvena mreža trenutno testira sustav koji će korisnicima reći jesu li poruke od onoga za koga misle da jesu, a sam Facebook je potvrdio provođenje testova za takav alat, javlja Motherboard.

Kako se ističe, ideja je osigurati da poruke ne dolaze od drugih, nego od osobe s kojom razgovarate. Ako primite poruku na Messengeru, osobito od nekoga s kim do sada niste razgovarali, možda ćete primijetiti upozorenje koje će vas obavijestiti je li račun nedavno izrađen, upotrebljava li osoba Messenger bez povezanog Facebook računa, zemlju u kojoj je telefonski broj osobe registriran (na temelju kôda države) i ima li račun sličan naziv stvarnom Messenger kontaktu ili Facebook prijatelju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Motherboard je objavio snimku zaslona multimedijalnog umjetnika Erina Gallaghera koja prikazuje poruku korisnika prijavljenog s ruskog broja. Upozorenje također pokazuje da je račun nedavno izrađen i da je broj različit od onog na računu za koji se lažno predstavlja.

Glasnogovornik Facebooka izjavio je za Engadget da su ti testovi dio stalnih napora tvrtke da iskorijeni lažna predstavljanja i prijevare putem Messengera, kao i da olakša prijenos pravih informacija.

"Iskušavamo novu značajku koja ljudima pruža više konteksta i upozorava na ljude s kojima se korisnici nisu prethodno povezali na Messengeru", napisao je glasnogovornik. "Ovakvo će im upozorenje omogućiti da donesu informirane odluke o tome žele li ili ne žele razgovarati s tom osobom", piše Engadget.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!