Novosti / Zanimljivosti

Suza za suzom

Spašena je krava Penka iz Bugarske!Htjeli su je ubiti jer je ilegalno prešla granicu EU

Krava Penka iz Bugarske pobijedila je strogu europsku birokraciju. Nakon što je pobjegla vlasniku i ilegalno ušla u Srbiju, po povratku u Bugarsku tamošnja agencija za sigurnost hrane osudila ju je na smrt. 

No, nakon peticije i zdravstvenih pregleda, odlučeno je da krava ostaje na životu. Najveći Penkin problem bio je taj što je prešla u državu koja nije članica Europske unije.

Suzu za suzom ronila je krava Penka iz Bugarske nakon što je završila u karanteni zbog ilegalnog prelaska granice. Nakon povratka iz Srbije kući, osuđena je na smrt.

"Tužna je, plače. Suze nisu karakteristične za krave. Tužna je i plače jer je zatvorena ovdje. Ona je navikla na slobodu", kazao je Penkin vlasnik Ivan Kirilov Haralampijev.

Budući da je Penka pobjegla u državu koja nije članica Europske unije, bugarska Agencija za sigurnost hrane  osudila ju je na smrt smatrajući da bi mogla donijeti zarazne bolesti. 

"Pobacila je zbog stresa. Pretrčala je 40 kilometara u jednom danu", kazao je vlasnik krave.

Sudbina Penke prešla je srpsko-bugarsku granicu pa je, nakon što se pročulo da joj prijeti eutanazija, organizirana i peticija za njezin spas. Uz 30 tisuća potpisa, svoj je stavio i slavni Paul McCartney. Bugarske vlasti objavile su kako će Penka ipak živjeti jer je zdrava.

"Prelazak  Srbiju nije se smio dogoditi. Riječ je o kršenju Zakona o uvozu životinja. -Kako krava može biti kriva? Ima neodgovornog vlasnika", kazala je Velka Voynova iz bugarskw Agencije za sigurnost hrane. 

Penka je prešla u Srbiju preko službenog prijelaza, dok ostale životinje u pograničnom području znaju prijeći zelenu granicu. Nakon putovanja života, Penka sada može ponovno slobodno šetati pašnjakom.

 

 

 

Najgledaniji video

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!