Novosti / Zanimljivosti

bolest krvi

Nevjerojatan uspjeh medicine: 4-godišnjak izliječen od leukemije zbog koje su mu oči oticale i krvarile

Nevjerojatan uspjeh medicine: 4-godišnjak izliječen od leukemije zbog koje su mu oči oticale i krvarile
Youtube Screenshot

Iako više ništa ne prijeti ovom mladom životu, liječnici su i dalje zabrinuti kako bi bolest mogla uzrokovati nepovratnu štetu njegovom vidu

Sagar Dorji, četverogodišnji dječak iz Lakhimpura u sjevernoistočnom dijelu Indije, obolio je od akutne mijeloične leukemije, točnije, bolesti krvi prošlog ljeta.
Njegovi roditelji nisu mogli platiti medicinska testiranja, no nasreću njegova priča privukla je međunarodnu pozornost. 

Lokalno zdravstvo je reagiralo čim je saznalo za dječakovo stanje pa su ga avionom prebacili u Bangalore na kemoterapiju. Nakon petomjesečne kemoterapije, oticanje njegovih očiju naglo je splasnulo, a krvarenje iz očiju je gotovo pa nestalo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iako više ništa ne prijeti ovom mladom životu, liječnici su i dalje zabrinuti kako bi bolest mogla uzrokovati nepovratnu štetu njegovom vidu.

"Ne znamo kolika je šteta na očima. Ako je rožnica oštećena, to se može popraviti. No, ukoliko je šteta iznutra, bit će veliki izazov za vratiti mu vid", komentirao je njegov liječnik dr. Sunil Bhat za MailOnline.

Očajni roditelji malenog dječačića pod svaku su cijenu htjeli saznati što mu kada je bolest eskalirala u kolovozu prošle godine, ali su tek kampanjom uspjeli započeti liječenje.

UPOZORENJE: Snimka sadrži uznemirujuće prikaze!

 

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!