Novosti / Svijet

ISKREN ILI?

Trump 'promijenio ploču', ipak bi prijavio strana uplitanja u predsjedničku kampanju

Trump 'promijenio ploču', ipak bi prijavio strana uplitanja u predsjedničku kampanju
AP Images

'Ako bih pomislio da je nešto netočno ili štetno objavljeno, prijavio bih to glavnom tužitelju, FBI-u'

Američki predsjednik Donald Trump je promijenio ploču o tome bi li prijavio policiji strano uplitanje u političku kampanju i rekao u intervjuu za Fox News da bi "naravno" obavijestio vlasti. 

"Naravno da se treba pripaziti, kontaktirati FBI ili obavijestiti glavnog tužitelja i slično", rekao je Trump za Fox News. 

"Ako bih pomislio da je nešto netočno ili štetno objavljeno, prijavio bih to glavnom tužitelju, FBI-u. Prijavio bih to policiji, apsolutno."

Ranije je u razgovoru za ABC News izjavio kako ne bi odbio informacije koje bi išle na štetu njegovim protivnicima ako bi ih dobio tijekom predsjedničke kampanje 2020. i objasnio "kako nema ništa loše u tome". 

Trump je rekao kako se to ne bi računalo kao miješanje u izbore. "Ako bi netko imao informacije, mislim da bih ih i prihvatio", dodao je.

Također je rekao za ABC da se ne slaže sa stajalištem direktora FBI-a Christophera Wraya kako bi se tijekom političke kampanje trebalo izvještavati o sumnjivim informacijama iz stranih vlada. 

Demokratski zastupnici optužili su američkog predsjednika da daje zeleno svjetlo Rusiji za uplitanje u predsjedničke izbore 2020., a Trump je promijenio priču. 

Bivši potpredsjednik SAD-a Joe Biden, vodeći predsjednički kandidat Demokrata, objavio je video na Twitteru u kojemu se obvezao da neće koristiti dezinformacije u svojoj kampanji ili tolerirati vanjsko uplitanje.

"Trump je bio potpuno u krivu", rekao je Biden. "Neću biti dio bilo kakvog pokušaja potkopavanja demokracije ili povjerenja javnosti u naše institucije", dodao je Biden. 

Navodi o umiješanosti stranih sila, posebice Rusije, do sad su obilježili Trumpov predsjednički mandat zbog čega je provedena i široka istraga koju je vodio posebni savjetnik Robert Mueller.

U izvješću je zaključeno da ne postoji dovoljno dokaza da je postojao Trumpov dosluh s Rusijom. 

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Testirali smo znanje Duške Jurić o Bibinom svijetu: Evo kako je prošla! (thumbnail)
  Intervju Evo kako danas izgleda Sandra iz 'Bibinog svijeta': Duška Jurić je novinarka, ali priznaje: 'Pamtit ću to cijeli život'

  Gledatelji RTL Kockice ponovno je mogu gledati u omiljenoj seriji 'Bibin svijet', a mi smo razgovarali s mladom novinarkom Duškom Jurić koja je glumila buntovnu Sandru Fruk

 • COVER - RTL Direkt
  RTL Direkt

 • Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!