Novosti / Svijet

MONSTRUOZNO

Poznati novi detalji ubojstva: Saudijski novinar tri je dana gorio u dvorištu veleposlanstva

Poznati novi detalji ubojstva: Saudijski novinar tri je dana gorio u dvorištu veleposlanstva
AP

Brutalnost kojom se izvelo ubojstvo posebno je šokantno.

Na površinu su isplivali novi detalji vezani uz ubojstvo saudijskog novinara Jamala Khashoggija i nisu ništa manje šokantni od onih koji su otprije poznati. Jer, kako doznaje Al Jazeera, nesretni Saudijac tri je dana bio u peći prije nego su se ubojice odlučile riješiti tijela.

Da stvar bude još jezivija, peć se nalazi unutar saudijskog veleposlanstva i služi kao roštilj. Odgovorni za zločin vjerovali su da bi uz nju mogli prikriti nedjelo, ali plan im nije baš uspio. Dapače, čak su nekoliko dana nakon Khashoggijeva tijela, u peći konstantno "roštiljali" kako bi se uklonili svi eventualni tragovi, no na zidu oko nje ostali su tragovi krvi.

Sve se našlo u dokumentarcu

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovaj čin zabilježila je i turska policija, a "kremiranje" je objasnila osoba zadužena za montažu velike peći unutar konzulata. Zbog vlastite sigurnosti htio je ostati anoniman, no potvrdio je da zbog temperature od tisuću stupnjeva Celzija većina tragova može nestati u dimu, jer to je temperatura na kojoj se topi metal.

Nova saznanja, kao i sve što je otprije poznato i tiče se ubojstva izvedenog 2. listopada prošle godine, Al Jazeera objavila je u dokumentarcu koji se počeo prikazivati s početom ožujka. U njemu su se našli odgovorni iz policije, sigurnosti u konzulatu, brojni političari i prijatelji ubijenog novinara Washington Posta.

Sve to pomoći će u održavanju sjećanja na Jamala Khashoggija, žestokog kritičara saudijske kraljevske obitelji. Takav nastup koštao ga je života, ali brutalnost kojom se izvelo ubojstvo posebno je šokantno i ostavlja dojam da odabranima uistinu sve može proći. Turska je reagirala burno, imala dobru volju pomoći u rješavanju zločina, ali Saudijska Arabija za ubojstvo je okrivila "nepoznate odmetnike".

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Matthew Gray Gubler
  odlični glumci, odlični ljudi Glumci kriminalističke serije 'Zločinački umovi' objavili predivne oproštajne fotografije i porukama dirnuli obožavatelje

  Iako u kriminalističkoj seriji 'Zločinački umovi' glume opake likove, objave na društvenim mrežama otkrile su kako su članovi glumačke postave izrazito osjećajni i sentimentalni

 • COVER - RTL Direkt
  RTL Direkt

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!