Novosti / Svijet

Policija daje nagradu

Internetom kruži snimka ubojice i opasnog mudžahedina: 'Ovo je žena koja mi je pomogla'

Policija u cijeloj BiH nastavlja potragu kako ne bi pala nova Gačićeva žrtva

Potraga za višestrukim ubojicom Edinom Gačićem, bivšim mudžahedinskim borcem u ratu u BiH, proširena je na cijelu zemlju. Kako bi ga što prije uhvatili, raspisane su i novčane nagrade za informacije koje bi mogle dovesti do Gačićeva uhićenja.

U međuvremenu se na društvenim mrežama pojavila snimka koju je još prije snimio sam Gačić, a na kojoj govori o starici koja mu je pomogla kad je izišao iz zatvora.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ovo je žena koja me je hranila kad sam izašao iz zatvora, ovo se sad sve snima, da znaš, sad ja govorim za kameru", komentirao je Gačić u videu koji se pojavio na društvenim mrežama.  Riječ je o snimci najtraženije osobe u BIH, višestrukog ubojice i mudžahedina u bijegu, 43-godišnjeg Edina Gačića. Nastala je prije nekoliko mjeseci u kući jedne starice koja živi s kozama u Banja Luci. 

Već osmi dan Gačić je u bijegu, a 1200 BiH policajaca je na nogama. Još 130 ih dolazi iz drugih kantona u kanton Sarajevo kao ispomoć. Kontroliraju šume i vlakove u Konjicu, općini iz koje dolazi Gačić. Pretpostavljaju da se on kreće duž pruge Sarajevo-Mostar.

"Već jutros je uključen helikopter federalne uprave policije, stavljen je na raspolaganje i helikopter MUP-a Republike Srpske, stavile su nam se na raspolaganje i određene institucije koje posjeduju odgovarajuće letjelice - dronove", kazao je Mevludin Halilović, načelnik MUP-a Kantona Sarajevo.

Policija traga za ubojicom Fotogalerija

U pitanju je muškarac osuđen za dva ubojstva. 1998. ubio je ratnog suborca. 2002. ubio je svoju majku. Sumnja se da je prošlog ponedjeljka u Podorašcu pištoljem i nožem ubio vlasnika jedne trgovine. Prekjučer je ubio policajca. Prema posljednjoj dojavi viđen je nedaleko od Sarajeva u Ušivku. 

"Tužilaštvo Kantona Sarajevo otvorilo je istragu protiv Edina Gačića jer postoji osnovana sumnja da je počinio teško ubojstvo policajca odnosno federalne uprave policije", kazala je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužiteljstva Kantona Sarajevo. 

Policija bi zbog sigurnosti građana trebala patrolirati oko škola i vrtića, no obustave nastave neće biti. A tko ima vijesti o Gačiću - slijedi nagrada. Prema neslužbenim informacijama iznos se kreće od 3,5 tisuća do vrtoglavih 200 tisuća kuna. 

Policija u cijeloj BiH nastavlja potragu kako ne bi pala nova Gačićeva žrtva.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Evo tko je našao svoju bolju polovicu zahvaljujući 'Ljubav je na selu': 'Frendica ga je vidjela u najavi emisije i nagovarala me da se javim...'
  #samoljubav Evo tko je našao svoju bolju polovicu zahvaljujući 'Ljubav je na selu': 'Frendica ga je vidjela u najavi emisije i nagovarala me da se javim...'

  Emisija 'Ljubav je na selu' u 10 sezona spojila je mnoge parove, kako pred kamerama tako i nakon snimanja!

 • COVER - RTL Vijesti
  RTL Vijesti

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!