Novosti / Svijet

U Novom Sadu

Silovao 2 žene i djevojčicu, proveo 25 godina u zatvoru pa izašao na slobodu: Opet je napao

Silovao 2 žene i djevojčicu, proveo 25 godina u zatvoru pa izašao na slobodu: Opet je napao
Telegraf/Facebook

Brzom intervencijom policije, Mugarški je uhićen i odveden u pritvor

Višestruki silovatelj-povratnik koji je 25 godina proveo u zatvoru zbog užasnih zločina, od 30. studenog prošle godine nalazi se na slobodi. Dušan Murgaški - Pikaso (60) skoro mjesec i pol dana nakon izlaska iz zatvora ponovio je zločin.

Dušan je danas u Centru za rehabiltaciju Kliničkog centra Vojvodine, nožem napao i ozlijedio ženu (44), a zatim je pobjegao.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Brzom intervencijom policije, Mugarški je uhićen i odveden u pritvor.

Prijašnji zločini

Njegov najstrašniji zločin dogodio se polovicom studenog 1998. godine kada je u potrazi za žrtvom ušao u jednu novosadsku školu. Tamo je u školskom hodniku naletio na učenicu D. S. (14) koju je pod prijetnjom odvukao u školski wc gdje ju je silovao.

Prva njegova žrtva bila je spremačica u jednoj novosadskoj školi. Nesretnu je ženu presreo u dvorištu, odvukao je i silovao. Istog je dana identificiran i uhićen. Tada je osuđen na zatvorsku kaznu koja mu je istekla u srpnju 1998. godine. 

Tri mjeseca nakon izlaska iz zatvora, ponovno je učinio stravičan zločin. Napao je maloljetnu djevojčicu koja je u tom trenutku imala samo 14 godina. U školi joj je manijak uskratio djetinjstvo i nanio traume koje će je pratiti kroz cijeli život. 

Opet se našao na slobodi

Odslužio je višegodišnju zatvorsku kaznu. Iako je više puta ponovio isti zločin, opet se našao na slobodi. Međutim, boravak u zatvoru ga nije promijenio. Ponovio je isti zločin. 

Policija je 1. prosinca 2008. godine, nakon višednevne potrage uhitila Pikasa, osumnjičenog da je 22. studenog 2008. godine ušao u stan Novosađanke i silovao je. Deset godina kasnije, 30. studenog 2018. godine, Dušan Murgaški ponovno je postao slobodan čovjek. 

Nakon izlaska iz zatvora, prvo je otišao kod majke u stan. Stanari novosadskog naselja su u strahu od kad je višestruki silovatelj ponovno došao u njihovo susjedstvo. 

"Dušan skoro i ne izlazi iz stana, a od petka je viđen samo jednom, u prolazu ispred ulaza u zgradu. U posljednje vrijeme nisam viđala mnogo ni njegovu majku Danicu. Ona je, inače, divna žena, koja skuplja humanitarnu pomoć za Crveni križ i povremeno dopunjuje penziju pospremanjem stanova", ispričala je jedna susjeda nakon njegovog izlaska za Telegraf.

 

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Dragan i Monika su sretni zajedno
  Sreća u Velikom Obljaju 'Ljubav je na selu' izrodila još jedan par - Dragan i Monika su zajedno: 'Sretni smo i uživamo'

  Sudionici jubilarne, desete sezone popularnog showa 'Ljubav je na selu', Monika i Dragan, potvrdili su da se još uvijek vole

 • COVER - RTL Direkt
  RTL Direkt

 • Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!