Novosti / Svijet

mala junačina

Hitna oduševljena dječakom (9) koji je spasio djeda: 'Da nije bilo njega, bio bih mrtav'

Hitna oduševljena dječakom (9) koji je spasio djeda: 'Da nije bilo njega, bio bih mrtav'
Facebook

Hitna je pohvalila dječaka policiji, govorivši kako je bio izuzetno pribran tijekom cijelog razgovora te kako im je na iznimno zreo način opisao djedove simptome

Divna priča iz Somerseta! U trenutku kada je djed Allan požurivao 9-godišnjeg unuka u automobil, malac je već shvatio da nešto nije u redu s njegovim djedom, piše Tucson News Now.

Dječak je, od trenutka kad su sjeli u automobil, gledao u djeda na prednjem sjedalu, ali automobil se nije niti upalio.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ponašao se jako čudno. I znao sam da je nešto ozbiljno čim sam vidio da sa stopalima staje po svim pedalima u autu. Pitao sam ga što mu je, četiri puta mi nije odgovorio", prepričao je mali junak.

Iako bi se većina devetogodišnjaka prepala i počela paničariti, dječak je odmah reagirao kada je vidio da djed ne reagira. Odmah uzeo mobitel i nazvao hitnu službu, ni sam se ne sjeća kako. Kaže da ga je "preuzeo instinkt".

Ubrzo su se vozila hitne pomoći i pomogli su djedu Allanu. Policiji su pohvalili mladog unuka, govorivši kako je bio izuzetno pribran tijekom cijelog razgovora te kako im je na iznimno zreo način opisao djedove simptome. Djed je uspješno tretiran i vrlo brzo se oporavio od malo težeg slučaja hipoglikemije, naglog pada šećera.

"Da mi se to dogodilo na bilo koji drugi dan kada sam sam, pokopali bi me istog dana", ispričao je djed novinarima. Ponosan je na svog unuka, ali ponosna je i policijska postaja u Massachusettsu. Nakon cijele drame objavili su zajedničku fotografiju, piše Tucson News Now.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Miroslav i Jana su pobjednici prvog hrvatskog 'Superpara'! (thumbnail)
  FINALE! PRVI HRVATSKI SUPERPAR: Jana i Miro kući otišli sa 124 tisuće kuna!

  Najizdržljiviji par je otišao doma sa 124.200 kuna!

 • COVER - RTL Direkt
  RTL Direkt

 • Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!