Novosti / Svijet

ispraznili sudnice

Panika u Njemačkoj: Policija evakuirala najmanje šest sudova nakon prijetnji bombom

Panika u Njemačkoj: Policija evakuirala najmanje šest sudova nakon prijetnji bombom
Ralf Hirschberger/DPA/PIXSELL

Glasnogovornik policijskih snaga u Wiesbadenu kazao je da je prerano reći postoji li veza među prijetnjama

Policija je pretražila sudnice u najmanje šest gradova diljem Njemačke nakon prijetnji bombom upućenih emailom u petak, izjavili su dužnosnici. Policija je priopćila da je evakuirala sud u istočnom gradu Potsdamu te u zapadnom gradu Wiesbadenu gdje je pronađen sumnjivi paket.

Sudovi su također ispražnjeni u središnjim gradovima Magdeburgu i Erfurtu i u sjevernoj luci Kielu, izvijestio je list Hannoversche Allgemeine Zeitung. Još je jedan sud nakratko zatvoren i to u Saarbrueckenu nedaleko od granice s Francuskom nakon prijetnje bombom upućene emailom, piše Bild. Policija je pretražila zgradu i nakon toga dopustila otvaranje suda, navode novine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Trenutačno smo u zgradi suda u Potsdamu. Tamo je upućena prijetnja bombom danas", objavila je policija na Twitteru. "Slično sastavljene prijetnje primljene su u drugim gradovima."

Glasnogovornik policijskih snaga u Wiesbadenu kazao je da je prerano reći postoji li veza među prijetnjama. "Istraga je tek počela", izjavio je Johannes Numann. Njemačka savezna policija za prijetnje je saznala iz medija i trenutačno nije uključena ni u kakvu istragu s tim u svezi, rekla je njihova glasnogovornica. 

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!