Novosti / Svijet

TV prenosi sa 70 kamera

U Srbiji se održava vojna vježba: Pupovac čestitao Vučiću pobjedu, ovaj najavio novo 'tajno oružje'

U vježbi sudjeluje 100 tenkova, 100 oklopnih borbenih vozila, 100 topničkih i raketnih sustava

Stogodišnjicu pobjede u Prvom svjetskom ratu Srbija u subotu obilježava velikom vojnom vježbom "Stoljeće pobjednika" u kojoj će na deset lokacija diljem zemlje sudjelovati 8.000 pripadnika Vojske Srbije sa 645 borbenih sustava.

Zapovijed za početak vježbe izdana je jutros u devet sati na vojnom poligonu Pasuljanske livade, a u tijeku je prva aktivnost - prikaz zračnog napada u borbenoj skupini, u kojoj sudjeluje šest MIG-ova 29.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Riječ je o jednoj od najvećih vojnih vježbi u regiji tijekom koje će istodobno na deset različitih područja diljem Srbije biti izvedene vježbovne akcije bojevim streljivom uz sudjelovanje 100 tenkova, 100 oklopnih borbenih vozila, 100 topničkih i raketnih sustava, te protuzračne obrane.

Početku vježbe na vojnom poligonu Pasuljanske livade nazoči i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji će, kako je najavljeno, tijekom dana s premijerkom Anom Brnabić posjetiti i privremeni poligon na Pešterskoj visoravni.

Prvi program nacionalne televizije (RTS) najavio je da će vježbu od - Titela u Vojvodini, do Pešterske visoravni na teritoriju jugozapadne Srbije, prenositi sa 70 kamera.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić je na početku velike vojne vježbe “Stoljeće pobjednika” zagonetno izjavio da će Vojska Srbije u idućem razdoblju dobiti nešto o čemu, kako je rekao, još ‘ne može govoriti’, a što je već plaćeno”. “Kada bih rekao, uveli bi nam sankcije”, rekao je Vučić pobudivši znatiželju javnosti.

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj Milorad Pupovac čestitao je predsjedniku Aleksandru Vučiću 100. godišnjicu završetka Prvog svjetskog rata.

"Povodom 100 godina od završetka Prvog svjetskog rata, u kojem je srpska vojska uz ogromne žrtve, kako vojničke tako i civilne, izvojevala jednu od najvećih pobjeda tog rata, čestitamo Vam tu veliku pobjedu", navodi se u pismu Milorada Pupovca, prenosi RTS.

 

Najgledaniji video

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!