Novosti / Svijet

konačna odluka

Najstroža kazna zbog skandala: Papa otpustio iz svećeničke službe dvojicu čileanskih biskupa

Najstroža kazna zbog skandala: Papa otpustio iz svećeničke službe dvojicu čileanskih biskupa
AP

'Otpuštanje iz svećeničke službe' znači da više ne mogu biti svećenici, a riječ je o najstrožoj kazni koju Crkva može primijeniti prema nekom članu klera

Papa Franjo otpustio je iz svećeničke službe dvojicu čileanskih biskupa koji su u središtu seksualnih skandala, objavio je Vatikan u subotu. Vatikan je imenovao dvojicu muškaraca kao Francisca Josea Coxa Huneeusa, nadbiskupa u miru iz grada La Serena, te nadbiskupa u miru Marca Antonia Ordenesa Fernandeza iz grada Iquiquea.

U izjavi Vatikana na španjolskome navodi se da je Papina odluka konačna te se na nju ne može žaliti. Temelji se na dijelu kanonskog prava koji se odnosi na zločin seksualnog zlostavljanja maloljetnika. 'Otpuštanje iz svećeničke službe' znači da više ne mogu biti svećenici, a riječ je o najstrožoj kazni koju Crkva može primijeniti prema nekom članu klera.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prošli mjesec papa Franjo otpustio je iz svećeničke službe oca Fernanda Karadimu, 88-godišnjeg čileanskog svećenika koji je mnogo godina seksualno zlostavljao tinejdžere, a sada je u središtu šireg seksualnog skandala koji se još istražuje.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!