Novosti / Svijet

JAČINE 6 PO RICHTERU

Jak potres na Javi: U urušavanju zgrade troje mrtvih, mnogi su u panici bježali iz svojih domova

Jak potres na Javi: U urušavanju zgrade troje mrtvih, mnogi su u panici bježali iz svojih domova
Guliver/Thinkstock

Potres je lociran u moru sjeverno od otoka Balija

Potres jačine 6 u moru nedaleko indonezijskih otoka Jave i Balija odnio je u četvrtak tri života na Javi, izvijestila je američka agencija Geological Survey (USGS).

Potres, lociran u moru sjeverno od otoka Balija, oko 40 kilometara sjeveroistočno od mjesta Sumberanyar na Javi, izazvao je paniku među stanovnicima oba otoka, dio kojih je nakratko i napustilo svoje domove u glavnome gradu Balija, Denpasaru, prenosi agencija Reuters.

Na Baliju se ovaj tjedan održavaju godišnji summiti Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetske banke (WB) u kojima sudjeluje više od 19 tisuća delegata i drugih gostiju, uključujući ministre, čelnike središnjih banaka i neke čelnike država.

Glasnogovornik indonezijske Agencije za katastrofe Sutopo Purwo Nugroho priopćio je da su se tri smrtna slučaja na istoku Jave dogodila uslijed urušavanja zgrada dok su ljudi još spavali.

Indoneziju je prošli mjesec pogodio snažan potres magnitude 7,5 praćen tsunamijem, pri čemu je živote izgubilo više od dvije tisuće ljudi na otoku Sulawesi.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!