Novosti / Svijet

alarmantno

FOTO Broj će samo rasti: Više od 100 velikih šumskih požara plamti u SAD-u

FOTO Broj će samo rasti: Više od 100 velikih šumskih požara plamti u SAD-u
AP

Požari su pogodili savezne države od Washingtona do Novog Meksika, a Kalifornija je među najjače pogođenima

Šest novih velikih požara razbuktalo se u subotu u Sjedinjenim Državama, čime se broj aktivnih požara koji haraju diljem zemlje popeo na preko 100, uz očekivanje da će taj broj rasti zahvaljujući udarima munja o suho tlo, priopćile su u subotu tamošnje vlasti.  

Više od 30.000 ljudi, uključujući vatrogasce koji su pristigli iz cijelog SAD-a te njih 140 iz Australije i Novog Zelanda, bore se s buktinjom koja je progutala 648.000 hektara, objavio je Nacionalni koordinacijski centar.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Očekujemo da će se danas razbuktati još pet požara", kazao je Jeremy Grams, glavni prognostičar centra za predviđanje oluja Nacionalne meteorološke službe, sa sjedištem u Oklahomi.

Više od 100 velikih šumskih požara plamti u SAD-u Fotogalerija

Po njegovim riječima, oluje koje prati snažna grmljavina i sijevanje, a malo kiše očekuju se u dijelovima regije Rocky Mountain, dok američki sjeverozapad ima kritične uvjete za izbijanje požara koji uključuju jak vjetar i nisku razinu vlage. Vatrogasci se u subotu ponovno bore s ekstremno visokim temperaturama i jakim vjetrovima, objavio je Nacionalni koordinacijski centar.

Požari su pogodili savezne države od Washingtona do Novog Meksika, a Kalifornija je među najjače pogođenima. Požar u blizini Reddinga u sjevernoj Kaliforniji uništio je preko 77.000 hektara i razorio blizu 1.100 domova.

Oko 160 km južnije 3.500 vatrogasaca bore se s požarom u kompleksu Mendocino, gdje je do subote vatrom uništeno skoro 133.000 hektara i riječ je o najvećem zabilježenom požaru u Kaliforniji. 

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Superpar stala
  SUPERPAR Goran uložio 555 kuna na Hanu: 'Jučer je baš nokte napravila i nisam siguran hoće li ući u štalu'

  Došlo je vrijeme za prvo klađenje muškaraca na svoje partnerice koje čeka prvi zadatak, a prije toga je Enis djevojkama dao rukavice da izaberu koje će boje biti njihovi timovi

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!