Novosti / Svijet

vjerojatno poginuo

Mehaničar je bio suicidalan: 'Krađa aviona u Seattleu nije kršenje sigurnosnih propisa'

Mehaničar je bio suicidalan: 'Krađa aviona u Seattleu nije kršenje sigurnosnih propisa'
AP Images

Osim 29-godišnjeg pilota u zrakoplovu nije bilo drugih putnika, a zračna luka je nastavila sa svakodnevnim operacijama

Krađa zrakoplova u petak navečer u zračnoj luci Seattlea nije kršenje sigurnosnih propisa,  izjavio je u u subotu dužnosnik američke zračne luke. Jedan zaposlenik aviotvrtke u petak je ukrao zrakoplov u zračnoj luci u Seattleu te se potom srušio na obližnji rijetko naseljeni otok. 

Osim 29-godišnjeg pilota u zrakoplovu nije bilo drugih putnika, a zračna luka je nastavila sa svakodnevnim operacijama. Pilot je bio suicidalan i čini se da je djelovao sam, otkrio je šerif, dodavši kako je vjerojatno poginuo pri padu. Njegov identitet još nije objavljen. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Pad na otok su uzrokovale akrobacije u zraku ili nedostatak letačkih sposobnosti", istaknuo je šerif. 

Constance von Muehlen, čelnica operacija Horizon Aira čiji je zrakoplov ukraden i koji je sestrinska tvrtka Alaska Airlines, rekla je kako je oko 20 sati po lokalnom vremenu zaposlenik te kompanije izveo neautorizirano uzlijetanje u letjelici s propelerima Q400. Takav zrakoplov je namijenjen kratkim letovima, a može primiti 76 putnika.

Potvrdivši izjave Mikea Ehla, direktora zračne luke Seattle-Tacoma, generalni direktor Alaska Airlinesa je rekao na konferenciji za novinare da je tom djelatniku zaduženom za prtljagu bilo dopušteno kretanje po prostoru gdje je bio parkiran zrakoplov.

Još uvijek nije jasno kako je zaposlenik uspio dovesti zrakoplov do piste i uzletiti bez autorizacije. Šerif je ranije kazao kako je riječ o zrakoplovnom mehaničaru, no aviokompanija je kasnije objavila da je on zapravo njihov agent na tlu.

Oteti zrakoplov pratila su dva borbena zrakoplova F-15, no nisu sudjelovali u njegovom padu, objavila je lokalna televizija KIRO7.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Superpar stala
  SUPERPAR Goran uložio 555 kuna na Hanu: 'Jučer je baš nokte napravila i nisam siguran hoće li ući u štalu'

  Došlo je vrijeme za prvo klađenje muškaraca na svoje partnerice koje čeka prvi zadatak, a prije toga je Enis djevojkama dao rukavice da izaberu koje će boje biti njihovi timovi

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!