Novosti / Svijet

iskoristio svoje pravo

Londonski sud odbio Todoriću zahtjev za žalbu na izručenje: 'Istina neće stati!'

Sud je odbio Todorićev zahtjev za žalbu krajem srpnja, ali je on iskoristio svoje zakonsko pravo da ga se sasluša usmeno

Visoki sud u Londonu odbio je Ivici Todoriću zahtjev za žalbu na izručenje, a o tome je i pisao na svom Twitteru. Sud je odbio Todorićev zahtjev za žalbu krajem srpnja, ali je on iskoristio svoje zakonsko pravo da ga se sasluša usmeno. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izmislili su probleme i krizu u Agrokoru

Ivica Todorić danas je objavio novi tekst na svom blogu. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Agrokor je u svojih 30 godina postojanja imao kontinuiran i uspješan rast i razvoj grupe, poslovnih izazova dakako, bilo je na pretek. I na samom početku 2017.g. prije kupljenog lažnog ratinga Moodysa, imali smo redovan posao i nije bilo nikakvih izvanrednih događaja.

Pozivima Petrova primjetio sam da se nešto čudno događa. Ubrzo se pokazalo da je organizirana grupa ljudi, povezana sa nekoliko državnih dužnosnika, zbog vlastite koristi isplanirala oteti privatno vlasništvo, glavnu regionalnu kompaniju Agrokor grupu, nositelja razvoja HR gospodarstva. Na početku nismo mogli znati koji će biti razmjeri napada, a i samo smo za određene osobe mogli biti sigurni da nas napadaju aktivno.

Izmislili su probleme i krizu u Agrokoru, stravično nas napali svim mogućim medijskim kanalima, tako da su na kraju, nažalost, uspjeli privatnu kompaniju izlistanu na burzi staviti pod državno (svoje) upravljanje. I to od početka na potpuno neutemeljenim i izmišljenim tvrdnjama.

Danas imamo dokaze, da nije bilo osmišljenog napada i političke pomoći realizaciji tog napada, ne bi bilo nikakvih kriza u Agrokoru.

Čim sam primijetio da se nešto potencijalno loše sprema krenuo sam u aktivnosti za stabilizaciju financija i to na način:

Pokrenuo sam proces dogovora sa bankama oko standstill aranžmana.
Standstill aranžman smo sa bankama uspješno potpisali.       

Krenuli smo u organiziranje prikupljanja novčanih sredstava, kredita za eventualne potrebe refinanciranja.
Dobili smo Term sheet od VTB i Sberbanke CIB na iznos od  900 milijuna EUR. 

Poštovani čitatelji, samo ovim postupcima jasno je da je Agrokor grupa kao največa regionalna kompanija, SAMA imala rješenja za probleme u koje ju je dovela zločinačka organizacija uz podršku dijela osoba Vlade RH. Sve drugo je obična laž i obmana interesnih kriminalnih skupina.

Unatoč svemu, nažalost, pojedinci iz Vlade RH poduzeli su protuzakonite aktivnosti kako bi onemogućili Agrokor da zaštiti interese svojih zaposlenika, kriminalnim zakonom prekinuli tijek poslovanja te kompaniju oteli i opljačkali", napisao je na svom blogu.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!