Novosti / Svijet

nije naveo imena

Papa Franjo najavio promjene unutar čileanske crkve zbog pedofilskih skandala

Papa Franjo najavio promjene unutar čileanske crkve zbog pedofilskih skandala
AP Images

Papa je spomenuo "iskren razgovor o ozbiljnim događajima koji su naštetili crkvenom zajedništvu i oslabili rad Crkve u Čileu zadnjih godina"

Papa Franjo najavio je u četvrtak "promjene" radi uspostave "pravde" unutar čileanske crkve načete pedofilskim skandalima, ne navodeći imena. 

U kratkom pismu upućenom na adresu 34 čileanskih biskupa, s kojima se susreo u četiri navrata u Vatikanu između utorka i četvrtka, Papa ne pruža nikakve naznake o eventualnim sankcijama protiv prelata među kojima se neke sumnjiči da su šutjeli o slučajevima seksualnog zlostavljanja. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Zahvaljujem vam za punu raspoloživost koju je svatko od vas iskazao surađujući na svim promjenama i rezolucijama koje moramo provesti kratkoročno, srednjoročno i dugoročno, potrebnih za uspostavu pravde i crkvenog zajedništva", napisao je Papa na španjolskom u pismu koje je objavila Sveta Stolica

Papa je spomenuo "iskren razgovor o ozbiljnim događajima koji su naštetili crkvenom zajedništvu i oslabili rad Crkve u Čileu zadnjih godina". 

Papa ih podsjeća da je morao tražiti "oprost" od nekoliko žrtava čileanskog klera. Čileanski prelati izrazili su mu "čvrstu namjeru da poprave nanesenu štetu". 

 

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!