Novosti / Svijet

emotivna reakcija

Žrtva pravosuđa: pušten nakon 18 godina zatvora za zločin koji nije počinio

Žrtva pravosuđa: pušten nakon 18 godina zatvora za zločin koji nije počinio
Screenshot/Youtube

Zahvaljujući novim forenzičkim testovima i pregledu prethodnih dokaza, pokazalo se da Tomasz Komenda nije mogao počiniti zločine za koje je optužen

Nakon što je 18 godina proveo nedužan u zatvoru, nije ni čudo da je Tomasz Komenda zaplakao od sreće kad ga je sudac pustio na slobodu.

Zahvaljujući novim forenzičkim testovima i pregledu prethodnih dokaza, pokazalo se da Tomasz Komenda nije mogao počiniti zločine za koje je optužen, piše Metro.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Komenda je služio kaznu za silovanje i ubojstvo 15-godišnjakinje koje se dogodilo na proslavi Nove godine 1997. u Poljskoj. Sada 42-godišnjak, Komenda je pušten iz zatvora u ožujku ove godine nakon što su tužitelji, potaknuti roditeljima žrtve, razmotrili njegov slučaj.

Prema sudskim dokumentima, žrtva je umrla od gubitka krvi i smrzavanja. Policija je u početku pretpostavljala da postoji više počinitelja jer su iza sebe ostavili veliku količinu dokaza, uključujući vuneni šešir s vlasima kose i ugrize na tijelu žrtve.

Sedam godina nakon ubojstva i unatoč tome što je 12 ljudi potvrdilo njegov alibi, policija je uhitila Komenda koji je na kraju priznao zločin. Naime, Komenda tvrdi da su ga toliko pretukli i prijetili mu da bi čak priznao da je pucao u Papu.

Ministar pravosuđa Zbigniew Ziobro izjavio je da, iako nitko ne može vratiti izgubljene godine, ova oslobađajuća presuda pokazuje da se pogreške pravosuđa ipak mogu ispraviti.

Komendin odvjetnik tražit će više od 18 milijuna kuna odštete za Tomasza Komendu zbog 18 godina koje je nepravedno proveo u zatvoru, javlja Metro.

 

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!