Novosti / Svijet

'nismo objavili rat'

Le Drian: 'U slučaju ponovnog kemijskog napada u Siriji odgovor bi bio identičan'

Le Drian: 'U slučaju ponovnog kemijskog napada u Siriji odgovor bi bio identičan'
AP

Sjedinjene Države, Francuska i Britanija u noći na subotu izvele su zračne udare na sirijske ciljeve, kao odgovor na navodni kemijski napad sirijskog režima u Dumi

Sve daje naslutiti da Sirija više nije u mogućnosti proizvesti kemijsko oružje ali kad bi ga ponovno upotrijebila Francuska i njezini saveznici ne bi oklijevali ponovno napasti, izjavio je u utorak francuski ministar vanjskih poslova Jean-Yves Le Drian

Odgovarajući na pitanje u intervjuu za France Info, Le Drian je podsjetio "da se u kolovozu 2013. režim Bašara al-Asada obvezao uništiti svo svoje kemijsko oružje. Očito je da nije sve uništeno".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Jasno je da bi odgovor bio identičan kada bi Bašar al- Asad ponovno prešao crvenu liniju", naglasio je šef francuske diplomacije.

Istaknuo je također da Asadu nije objavljen rat već da je "tema kemijsko oružje".

"Nismo objavili rat Bašaru al-Asadu ni njegovim saveznicima. Jednostavno smo djelovali kako se kemijsko oružje više ne bi upotrijebilo te da se ne dodaje i taj užas sirijskom narodu". 

Sjedinjene Države, Francuska i Britanija u noći na subotu izvele su zračne udare na sirijske ciljeve, kao odgovor na navodni kemijski napad sirijskog režima u Dumi.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!