Novosti / Svijet

ugledni restoran

Velikodušnost ili bahaćenje? Bio toliko oduševljen večerom da je ostavio napojnicu od 2.000 dolara

Velikodušnost ili bahaćenje? Bio toliko oduševljen večerom da je ostavio napojnicu od 2.000 dolara

Za većinu Amerikanaca dobra napojnica u restoranu iznosi najviše 20 posto od računa, ali što reći o napojnici od 260 posto?

Takva je velikodušno podijeljena u nedjelju navečer osoblju restorana Boka, otmjenog mjesta za izlazak u Chicagu. Gost oduševljen večerom koju je trebao platiti 759 dolara ostavio je napojnicu od 2000 dolara

Restoran, koji je obznanio događaj u ponedjeljak, sačuvao je anonimnost ultradarežljivog gosta, identificiranog samo kao "Mike, posjetitelj iz Seattlea". Boka, koja ima jednu Michelinovu zvjezdicu, opisuje se kao šik restoran koji nudi američku sezonsku hranu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon što je prvo ostavio 300 dolara na račun od 759 dolara, mušterija je otišla u kuhinju i ondje dala 100 dolara svakom od 17 članova osoblja, objavila je uprava restorana. Na Instagramu je objavljena fotografija gosta koji pozira s razdraganom ekipom. 

Restoran Boka trenutno je u vrlo povoljnom razdoblju: nominiran je za James Beard Award, uglednu američku kulinarsku nagradu. Pobjednik će biti poznat 7. svibnja na ceremoniji u Chicagu. 

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!