Novosti / Svijet

obećali sigurnost

Napadi na crkve u Čileu, vlada jamči papi sigurnost

Napadi na crkve u Čileu, vlada jamči papi sigurnost
©MASSIMILIANO MIGLIORATO/Milestone Media/PIXSELL

Papa Franjo neće biti izložen nikakvom riziku tijekom posjeta Čileu idućeg tjedna unatoč nizu napada na katoličke crkve u glavnom gradu Santiagu, izjavio je u subotu ministar unutarnjih poslova Mario Fernandez

Vandali u Santiagu napali su tri crkve proteklog tjedna i ostavili prijeteću poruku papi Franji  uoči njegova posjeta Čileu. Ministar Fernandez na lokalnoj je radiopostaji izjavio da je riječ o malim kriminalnim skupinama s ograničenom mogućnosti djelovanja.

"To su ozbiljne i neoprostive radnje, ali moramo staviti stvari u perspektivu", rekao je te dodao kako nije riječ o skupinama "koje su doista opasne." Niti jedna skupina nije preuzela odgovornost za napade.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Papa Franjo, prvi južnoamerički papa, stiže u Čile u ponedjeljak. Očekuje se da će misi koju će predvoditi u utorak u gradskome parku prisustovati više od 500.000 ljudi.

Različite skupine planiraju demonstracije zbog niza pitanja od autohtonih prava do skandala vezanih za seksualno zlostavljanje. Papa će također posjetiti gradove Temuca i Iquique prije odlaska u Peru. U glavnom gradu Perua  Limi u subotu je vatra oštetila 35-metarski kip Isusa Krista, no policija je priopćila da nije riječ o napadu, već kvaru na električnim instalacijama.

 

 

Najgledaniji video

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!