Novosti / Svijet

pokreće se istraga

Kaos na Havajima: lažna uzbuna zbog raketnog napada, stanovnici pogreškom primili poruku

Kaos na Havajima: lažna uzbuna zbog raketnog napada, stanovnici pogreškom primili poruku
AP

'Prijetnja balističkog projektila na Havajima. Odmah potražite sklonište. Ovo nije vježba', glasila je obavijest na pametnim telefonima

Američko vojno zapovjedništvo za Pacifik objavilo je u subotu da nije bilo raketne prijetnje Havajima nakon što su stanovnici primili pogreškom poslanu poruku na mobitele o neposrednom napadu.

Nešto ranije stanovnicima Havaja bila je pogreškom oglašena uzbuna zbog raketnog napada i upućen im je poziv da potraže sklonište.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Više osoba, među njima demokratska zastupnica u parlamentu Tulsi Gabbard, objavila je na društvenim mrežama fotografiju i tekst u kojemu kaže da je putem sustava Amber Alert, u nadležnosti američkog ministarstva pravosuđa, primila upozorenje o prijetnji.

"Prijetnja balističkog projektila na Havajima. Odmah potražite sklonište. Ovo nije vježba", glasila je obavijest na pametnim telefonima koju su stanovnici otoka primili u subotu oko 8.00 sati po mjesnom vremenu (19.00 sati po srednjoeuropskom).

Glasnogovornik američkog vojnog zapovjedništva za Pacifik rekao je da "nije utvrđena nikakva prijetnja balističkog projektila na Havajima". Američko savezno povjerenstvo za komunikacije objavilo je da pokreće istragu.  Izgred se događa dok vlada napetost zbog sjevernokorejskog nuklearnog i balističkog programa.

Lažna uzbuna stigla je iz Agencije za upravljanje izvanrednim situacijama. CNN je prenio izjavu guvernera Davida Igea da je jedan od zaposlenika stisnuo krivi gumb.

Agencija je zatim objavila na Twitter: "Nema raketne prijetnje Havajima". 

Najgledaniji video

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!