Novosti / Svijet

'strašni nedostaci'

Iran kaže da se o nuklearnom sporazumu s velikim silama ne može ponovno pregovarati

Iran kaže da se o nuklearnom sporazumu s velikim silama ne može ponovno pregovarati
AP

Trump će sad u suradnji s europskim partnerima raditi na proširenju sporazuma koji će uvesti nove uvjete koje iranske vlasti ne smiju prekršiti vezano za balističke projektile

Iranski ministar vanjskih poslova rekao je u petak kako najnovija odluka američkog predsjednika Donalda Trumpa o nuklearnom sporazumu između Irana i velikih sila potkopava čvrsti multilateralni sporazum te da se o njemu ne može ponovno pregovarati.

Trump je rekao u petak kako će odustati od nuklearnih sankcija protiv Irana po posljednji put kako bi dao prigodu Washingtonu i njegovim europskim saveznicima da poprave "strašne nedostatke" nuklearnog sporazuma iz 2015.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Trumpova politika i današnja objava se svode na očajničke pokušaje da se potkopa čvrsti multilateralni sporazum, zlonamjerno kršeći njegove paragrafe 26, 28 i 29. O JCPOA-u (nuklearnom sporazumu) se ne može ponovno pregovarati: bolje bi bilo da umjesto ponavljanja zamorne retorike SAD dovede sebe do njegova punog poštivanja, baš kao Iran", napisao je Mohammad Javad Zarif na svom Twitter računu.  

Američki će predsjednik sad u suradnji s europskim partnerima raditi na proširenju sporazuma koji će uvesti nove uvjete koje iranske vlasti ne smiju prekršiti vezano za balističke projektile, otkrio je američki visoki dužnosnik. Drugi službenik je otkrio da bi Trump ostao zainteresiran za predanost sporazumu ukoliko se on tako modificira. 

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!