Novosti / Svijet

veliki hakerski napad

Otkriveno tko je hakirao Uber: 20-godišnji mladić ukrao podatke milijuna putnika, traži se i pomagač

Otkriveno tko je hakirao Uber: 20-godišnji mladić ukrao podatke milijuna putnika, traži se i pomagač
Thinkstockphotos.com

Tek je prije dva tjedna Uber objavio kako su hakeri ukrali podatke o 57 milijuna korisnika te da su platili da se unište te informacije, ali tada još nisu otkrili kome su dali novac

Slučaj velikog hakerskog upada u Uberove servere prošle godine koji je punio naslovnice svjetskih medija napokon se bliži rješenju. 

Naime, prema pisanju Reutersa, 20-godišnji mladić s Floride odgovoran je za veliki hakerski upad te je njemu kompanija platila 100.000 dolara kako bi uništio podatke do kojih je došao. Novac su mu dali kroz program kojim inače nagrađuju hakere za otkrivanje malih propusta u sustavu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tek je prije dva tjedna Uber objavio kako su hakeri ukrali podatke o 57 milijuna korisnika te da su platili da se unište te informacije, ali tada još nisu otkrili kome su dali novac. Zasad još nije poznato o kome se točno radi, a prema navodima medija, ne zna se niti identitet pomagača.

PROČITAJTE VIŠE:

Nadalje, novi Uberov direktor Dara Khosrowshahi otpustio je vodeći dvojac za sigurnost nakon što je objavio vijest o hakiranju, navodeći da su regulatore trebali obavijestiti o svemu kad je do napada i došlo. Ono što još nije poznato je i tko je osoba u Uberu koja je odobrila plaćanje hakeru kako bi sve ostalo u tajnosti. Navodilo se da je sada bivši direktor Travis Kalanick znao za napad i isplatu, piše Reuters.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!