Novosti / Svijet

RAZMJENA INFORMACIJA

Trumpov sin nakon medijskih natpisa objavio komunikaciju s WikiLeaksom

Trumpov sin nakon medijskih natpisa objavio komunikaciju s WikiLeaksom
AP Images

Donald Trump Jr je objavio svoju 'integralnu' komunikaciju s WikiLeaksom u obliku privatnih poruka na Twitteru od rujna 2016. do srpnja 2017.

Stariji sin američkog predsjednika Donalda Trumpa objavio je svoju komunikaciju s WikiLeaksom nakon što su se u medijima pojavili napisi o tajnim kontaktima s tom grupom koja je objavila elektroničku poštu Hillary Clinton tijekom predsjedničke kampanje.

U očitom pokušaju da umanji važnost članka u časopisu Atlantic od ponedjeljka o tome, Donald Trump Jr je objavio, kako tvrdi, svoju "integralnu" komunikaciju s WikiLeaksom u obliku privatnih poruka na Twitteru od rujna 2016. do srpnja 2017. Riječ je o desetak poruka grupe i "njegova tri spektakularna odgovora".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Grupa je htjela dati informacije Trumpovoj kampanji i povećati utjecaj tog otkrića na Clinton. U svojim porukama, WikiLeaks ga obavještava o novoj internetskoj stranici koja agitira protiv Trumpa, traži da njegov otac tweeta o informacijama koje je grupa otkrila o Clinton i upozorava da bi, ako izgubi izbore, trebao osporavati rezultat.

Od Trumpova sina traži također da mu pošalje podatke o njegovim prihodima, ističući da bi "to jako poboljšalo percepciju njihove nepristranosti". U travnju, dok su se istražitelji o mogućoj povezanosti Rusije s Trumpovom kampanjom zanimali za susret iz lipnja 2016. Trumpa Jr-a s ruskom odvjetnicom, WikiLeaks je od njega zatražio elektroničku poštu o tom susretu.

On je odgovorio na samo tri početne poruke. Zahvalio je na informacijama o novoj internetskoj stranici, neprilično komentirao Clinton i zatražio 3. listopada 2016., prije nego je WikiLeaks objavio kompromitirajuće informacije o Clinton, pojedinosti o tom curenju informacija.

Iako nije odgovorio na većinu poruka WikiLeaksa, predsjednikov sin nije reagirao kada je spomenuta nova internetska stranica. Osnivač WikiLeaksa Julian Assange uvjerava na Twitteru da su te poruke bile dio promotivne kampanje. "WikiLekas može biti jako učinkovit da bi uvjerio ljude, čak i visoko plasirane, da im je u interesu da pomažu njegove objave", rekao je.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!