Novosti / Svijet

RAT NA POMOLU?

Nove prijetnje Sjeverne Koreje: 'Potopit ćemo Japan i svesti SAD na pepeo i mrak'

Nove prijetnje Sjeverne Koreje: 'Potopit ćemo Japan i svesti SAD na pepeo i mrak'
AP

'Četiri otoka arhipalega trebaju biti potopljena u more nuklearnim bombama Juchea. Japan više ne treba postojati pokraj nas', poručio je Sjevernokorejski državni odbor

Sjevernokorejski državni odbor objavio je u četvrtak da će Sjeverna Koreja nuklearnim oružjem "potopiti" Japan i svesti Sjedinjene Države "na pepeo i mrak" zbog toga što su te dvije zemlje podržale rezoluciju UN-a kojom se pooštravaju sankcije protiv Pjongjanga.

Korejski azijsko-pacifički mirovni odbor - državna agencija koja se bavi vanjskim odnosima Sjeverne Koreje i propagandom - također je pozvao na raspuštanje Vijeća sigurnosti UN-a, koje je proglasio "oruđem zla" sastavljenim od korumpiranih zemalja kojima upravlja SAD.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Četiri otoka arhipalega trebaju biti potopljena u more nuklearnim bombama Juchea. Japan više ne treba postojati pokraj nas", naveo je Odbor u priopćenju koje je prenijela državna novinska agencija KCNA. Juche je državna ideologija Sjeverne Koreje koja kombinira marksizam i nacionalizam a osmislio ju je osnivač države Kim Il Sung, djed sadašnjeg čelnika Kim Jong-una.

Napetosti na Korejskom poluotoku povećale su se nakon 3. rujna kad je Pjongjang obavio svoj šesti i dosad najsnažniji nuklearni pokus. Kao odgovor na to kršenje rezolucija UN-a, Vijeće sigurnosti je u ponedjeljak prihvatilo novi paket sankcija protiv Sjeverne Koreje.

Odbor je na te sankcije reagirao novim prijetnjama. "Svedimo kontinentalni dio Sjedinjenih Država na pepeo i mrak. Pokažimo svoj bijes tako što ćemo mobilizirati sva svoja sredstva odmazde koja smo dosad pripremili", navodi se u priopćenju Odbora.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!