Novosti / Svijet

pregovori

Duboka politička kriza: pregovori venezuelske vlade i oporbe nastavljaju se u Santo Domingu

Duboka politička kriza: pregovori venezuelske vlade i oporbe nastavljaju se u Santo Domingu
AP Images

Kriza se dodatno produbila nakon izbora Ustavotvorne skupštine koju kontrolira vlast, a ima gotovo neograničene ovlasti što ih je uzela parlamentu

Venezuelska izaslanstva vlade i oporbe nastavljaju u četvrtak u Dominikanskoj Republici sastavljati dnevni red pregovora oko rješavanja duboke političke krize koja potresa zemlju, izjavio je dominikanski predsjednik Danilo Medina.

"U postupku smo elaboracije, formiranja dnevnog reda koji vodi u konačne pregovore o krizi", izjavio je predsjednik Medina u kratkom obraćanju novinarima nakon sastanka s obje venezuelske delegacije u prostorima dominikanskog ministarstva vanjskih poslova. Pregovori trebaju biti nastavljeni u četvrtak u 14 sati, dodao je.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Jedino što mogu reći večeras da smo poslušali obje strane, da su se izjasnile, iznijele svoje stavove o situaciji u kojoj je Venezuela", kazao je dominikanski predsjednik koji je razgovarao i bivšim šefom španjolske vlade Joseom Luisom Rodriguezom Zapaterom, jednim od promotora međuvenezuelskog dijaloga.

Venezuela prolazi kroz tešku gospodarsku, političku i institucijsku krizu. Socijalistički predsjednik Nicolas Maduro, veoma nepopularan kako pokazuju ankete, četiri mjeseca se borio s prosvjedima u kojima se tražila njegova ostavka i u kojima je poginulo najmanje 125 ljudi.

 

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!