Novosti / Svijet

rezultati glasovanja

Slovenski parlament izglasao povjerenje ministrici zdravstva nakon 14-satne rasprave

Slovenski parlament izglasao povjerenje ministrici zdravstva nakon 14-satne rasprave
Screenshot/Youtube

Kritike opozicije na račun ministrice Cerar je nazvao neopravdanima, rekavši da su ona i njegova vlada mnogo učinili na stabilizaciji stanja u javnom zdravstvu i potrebnim zakonskim promjenama

Slovenski parlament u četvrtak je u ranim jutarnjim satima izglasovao povjerenje ministrici zdravstva Milojki Kolar Celarc - za njen ostanak na tom položaju glasovala su nakon skoro 14-satne rasprave 42 zastupnika, dok je 23 glasovalo za interpelaciju koju je uložila Slovenska demokratska stranka (SDS) oporbenog čelnika i nekadašnjeg premijera Janeza Janše.

Premijer Miro Cerar izjavio je da rezultat glasovanja pokazuje kako će njegova vlada ima stabilnost i mogućnost da djeluje do kraja svog mandata. Ministricu su zbog lošeg stanja u zdravstvu tijekom žučne rasprave kritizirali i neki zastupnici stranaka u njegovoj vladi, no slovenski je premijer rekao da se radilo o "predizbornoj retorici" koalicijskih partnera budući da se za manje od godine dana trebaju održati redovni parlamentarni izbori.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Protiv ministara u Cerarovoj vladi vladi opozicija je u tri godine njena dosadašnjeg mandata podnijela osam interpelacija, tražeći njihovu smjenu.
"Sve su do sada bile neuspješne, a to mnogo govori samo po sebi", kazao je Cerar nakon objave rezultata glasovanja.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!