Novosti / Svijet

uragan irma

Nestanak struje imao je tragične posljedice: istraga zbog smrtnih slučajeva u domu za starije na Floridi

Nestanak struje imao je tragične posljedice: istraga zbog smrtnih slučajeva u domu za starije na Floridi
AP

Distributer Florida Power & Light izvijestio je kako im taj objekt nije bio na listi prioriteta za opskrbu energijom

Pokrenuta je kriminalistička istraga zbog smrti osam osoba u domu za starije osobe na Floridi koji je ostao bez struje nakon što je uragan Irma pogodio to područje,  izvijestile su u srijedu lokalne vlasti.  

Podaci objavljeni u srijedu govore o ukupno 81 poginulih osoba zbog uragana. Na Floridi je stradalo najmanje 29 ljudi, a najviše smrtnih slučajeva bilo je na Karipskih otoka.  Počinjena  šteta još se procjenjuje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim velikih poplava diljem Floride i velike materijalne štete, glavnu poteškoću prestavljao je nestanak struje bez koje je zbog uragana u početku ostalo više od polovine te savezne države.

Na Floridi i u susjednim državama gotovo pet milijuna kuća i tvrtki još u srijedu nije imalo struje, dok ih je u ponedjeljak bilo 7,8 milijuna.

Nestanak struje imao je tragične posljedice u domu za starije sjeverno od Miamija. Troje štićenika pronađeno je mrtvo u srijedu u zamračnom objektu koji je ostao bez klimatizacije, a još ih je pet kasnije umrlo u obližnjoj bolnici, rekli su dužnosnici.

"Zgrada je zapečaćena i vodimo kriminalističku istragu", potvrdio je novinarima u srijedu šef lokalne policije Tomas Sanchez

Zbog istrage je evakuirano više od 100 štićenika toga doma.

Distributer Florida Power & Light izvijestio je kako im taj objekt nije bio na listi prioriteta za opskrbu energijom.

"Neću odustati dok ne dobijem odgovore o tome kako je došlo do ovog tragičnog događaja", izjavio je guverner Rick Scott, koji smatra da nisu poduzete sve mjere opreza kako bi štićenici takvog objekta bili sigurni.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!