Novosti / Svijet

provokator iz dEŽELE

EKSKLUZIVNO: Razgovarali smo s mladim političarom koji Slovence plaši ratom s Hrvatskom

Slovenija u spor oko arbitraže o granici upliće vojsku. Sutra bi se trebala održati sjednica slovenskog parlamentarnog odbora za pitanja obrane. Cilj je provjeriti spremnost slovenske vojske u slučaju eventualnog rata s Hrvatskom

Gospodine Mahniču, doista ne odustajete odustajete od toga da se sutra održi sjednica koja bi trebala omogućiti slanje slovenske vojske na Hrvatsku?

Vezana vijest

S obzirom da neki zveckaju oružjem provjerili smo s čime raspolažu hrvatska i slovenska vojska (thumbnail) najjači smo u regiji S obzirom da neki zveckaju oružjem, provjerili smo s čime raspolažu hrvatska i slovenska vojska

"Sutra će sjednice biti, sazvao sam je zbog izjava koje su se pojavljivale u posljednje vrijeme. I moja dužnost kao predsjednika Odbora za obranu jest da ovu Vladu upitam kakav je nacrt implementacije sporazuma te kakav plan ima Vlada ako bi došlo do konflikta na moru". 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Čuli ste premijera Cerara i predsjednika Pahora koji kažu - otkažite sjednicu.

"Predsjednik Vlade to nije rekao. Predsjednik Pahor je upozorio predsjednika Cerara da se ne miješa. Na neki način mu je posredno rekao da su izvršna i zakonodavna vlast odvojene. Predsjednik Vlade je pritom jako nespretno reagirao i sad pokušava na opoziciju i SDS svaliti svu krivnju".

Smeta li vam što je hrvatska vojska u bolje stanju nego slovenska?

"Moj dobar prijatelj još iz vremena dok je bio zastupnik i predstavnik u parlamentarnoj skupštini NATO saveza, gospodin general Krstičević, odličan je ministar obrane. Mogu vam čestitati što ste svjesni važnosti sigurnosti i što u nju ulažete. Jučer je na jednoj od slovenskih televizija objavljena lista. Slovenija je bila na 112. a Hrvatska na 68. mjestu". 

Sviđa vam se ideja da se makne Titov trg. Taj dio hrvatske politike podržavate.

"Vi ste u EU pristupili ne samo formalno i dokazujete da ste država europskih vrijednosti. Pritom iskreno čestitam što ste uklonili Titov trg iz Zagreba, to je europski i napredno. Na žalost, ako prošećete Ljubljanom, još uvijek stoje mnogi kipovi komunističkih vođa. Ukratko, Hrvatska je europska država, zajedno smo u EU, zajedno smo u NATO savezu i ne razumijem zašto je bilo potrebno da opozicija počne govoriti o zveckanju oružja". 

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!