Novosti / Svijet

impresivni primjerci

U Frankfurtu počeo najveći autoshow na svijetu: event bojkotiralo 9 velikih proizvođača

U Hrvatskoj najava novih subvencija za kupnju električnih vozila od sljedeće godine, a u Frankfurtu možda i model u koji vrijedi uložiti. Najveći autoshow možda broji zadnje dane - jer bojkotiralo ih je čak 9 velikih proizvođača

'Budućnost već danas' - slogan je 67. sajma autoindustrije u Frankfurtu.

A budućnost su, bez premca, električni automobili - s čim se slažu i njemački giganti poput mercedesa, audija i BMW-a.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Uvjeren sam da će za nekoliko godina automobili na fosilna goriva biti povezani s električnim automobilima. Trebamo dizel motore kao prijelaznu tehnologiju, sve dok za nekoliko desteljeća ne pređemo u potpunosti na električni pogon", Matthias Mueller, direktor Volkswagena.

Ipak, neki automobilski proizvođači kao sto su peugeot i fiat, koji čine 20 posto europskog tržišta automobila - ove su godine Frankfurt zaobišli! Zato drugi koriste prilike - za promoviranje svojih noviteta na tržištu!

"To je i automobil kojeg možete personalizirati, primjerice postoji 90 različitih kombinacija, od krova, boje preko svih dodataka. Možete i izabrati kakva će biti unutrašnjost automobila, što nam je bilo posebno važno za naše kupce", Linda Jackson, glavna direktorica marke Citroën.

Uz najnovije modele svjetskih autombila, na sajmu nije izostalo kontroverze. Prosvjednici grinpisa - ujedninjeni u borbi protiv štetnih plinova. 

Za one dubljeg džepa - zvijezda frankfurtskog sajma je novi Bentleyev model o kojem većina samo može sanjati - Continental GT. Cijena je vrtoglava - gotovo 2 milijuna kuna!

"Ovaj model GT-a za 3,7 sekundi ubrzava do 100 kilometara na sat, a maksimalna brzina mu je 333 kilometra na sat", John Paul Gregory, Bentley Motors.

Organizatori najavljuju, ove godine rušit će se rekordi posjećenosti. U 11 dana, koliko traje sajam očekuje se više od  milijun posjetitelja.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Citaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!