Novosti / Svijet

Masakr u prašumi

[VIDEO] Rudari u traganju za zlatom izmasakrirali izolirane domoroce: tijela raskomadali i bacili u rijeku!?

[VIDEO] Rudari u traganju za zlatom izmasakrirali izolirane domoroce: tijela raskomadali i bacili u rijeku!?
Screenshot/YouTube/Survival International

Svijet je zgrožen vijestima o masakru u prašumi. Naime, skupinu rudara optužuje se da odgovorni za smrt članova plemena domorodaca

Skupina od desetak rudara bila je u potrazi za zlatom u amazonskoj prašumi kada je naišla na pleme domorodaca, koji žive potpuno izolirani, bez kontakta s civilizacijom. Bio je to uvod u krvavi masakr u kojemu su domorotci ubijeni, a njihova tijela raskomadana i bačena u rijetku, javlja The Independent.

U Brazilu je podignuta optužnica protiv rudara. Ključni dokaz je ručno izrađeno veslo koje je pronađeno kod rudara, a vjerojatno je pripadalo izoliranom plemenu, jednom od posljednjih takvih na svijetu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"To pleme nije imalo kontakt s civilizacijom, čak ni naša agencija Funai za domorodačka pitanja nije imala puno podataka o njima. Provodimo izvide, ali teritorij za istragu je ogroman", izjavio je tužitelj Pablo Luz de Beltrand, potvrdivši da se zločin dogodio u drugom najvećem rezervatu domorodaca u Brazilu.

Rudari su navodno svoj čin otkrili hvalivši se u jednom lokalu, gdje je i pronađeno ručno izrađeno veslo. "Hvalili su se tada da su im raskomadali tijela i bacili ih u rijeku", izjavila je koordinatorica agencije Funai.

Na ispitivanju su rudari tvrdili kako je riječ bila o samoobrani, odnosno o situaciji "ubij ili budi ubijen".

 

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!