Novosti / Svijet

Zanimljiv poticaj

Učenicima nudi 100 dolara ako izdrže bez mobitela i televizije jedan dan

Učenicima nudi 100 dolara ako izdrže bez mobitela i televizije jedan dan
photos.com

Ravnateljica jedne škole u Washingtonu kazala je da je voljna učenicima dati 100 dolara ukoliko će svaki utorak tijekom ljeta biti "offline", tj apstinirati od svojih mobitela i računala

Ravnateljica jedne škole u Washingtonu odlučila je smanjiti ovisnost o telefonu na kreativan način, kako bi navela učenike sedmog i osmog razreda u svojoj školi - sveukupuno oko 160 djece -  da što manje vremena provedu za svojim  računalima i telefonima, a  što više vani, bez ekrana, javlja Poslovni dnevnik

Ova je ravnateljica odlučila ponuditi svojim učenicima svotu od 100 dolara, dakle oko 660 kuna učenicima koji će svaki utorak za vrijeme ljeta biti "offline", a ne za svojim tehnološkim uređajima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

PROČITAJTE VIŠE:

>> Potresna priča o Zagrepčaninu koji je zbog ovisnosti o SMS porukama izgubio sve i završio na liječenju!

>> Prosječan korisnik provjerava mobitel 50 puta na dan, a na njemu provede čak tri sata 

Kazala je da djeci u ovom trenutku treba pomoć kako bi se odmakli od virtualnih svjetova. Potencijalni troškovi za ravnateljicu, s obzirom na broj učenika, iznosili bi 16.000 dolara, no ona je sama rekla da danas mladi jako teškoo mogu bez telefona čak i na sat, a kamoli čitav jedan dan, pa se ne brine da će troškovi biti veliki.

Dokaz da su uspjeli apstinirati od tehnologije svakoga utorka bit će potpisana izjava osobe starije od 21 godinu, piše Poslovni dnevnik.

 

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!