Novosti / Svijet

prvi put u svijetu

Talijanski sud prepoznao opasnost: presuđeno kako je mobitel kriv za tumor na mozgu

Talijanski sud prepoznao opasnost: presuđeno kako je mobitel kriv za tumor na mozgu
Thinkstockphotos.com

Talijanski sud presudio je kako je intenzivno korištenje mobilnog telefona u poslovne svrhe dovelo do benignog tumora na mozgu

Talijanski sud presudio je kako je intenzivno korištenje mobilnog telefona u poslovne svrhe dovelo do benignog tumora na mozgu, piše the Guardian.

Naime, 57-godišnji Roberto Romeo na suđenju je potvrdio kako su ga njegove poslovne obveze primorale na svakodnevno korištenje mobitela po tri do četiri sata svaki dan 15 godina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Po prvi puta u svijetu, sud je prepoznao poveznicu prevelike upotrebe mobitela i 
tumora na mozgu", izjavili su odvjetnici Stefano Bertone i Renato Ambrosio.

Romeo je izjavio kako "ne želi demonizirati mobitele, ali da moramo biti više svjesni kako ih i koliko koristiti" pa nadodao:

"Nisam imao drugog izbora, morao sam koristiti mobitel za razgovor s kolegama
kako bih mogao organizirati posao. Punih 15 godina samo sam zvao, iz kuće, iz auta,... Počeo sam imati neki čudni osjećaj u desnom uhu, kao da je bilo začepljeno. Tumor mi je dijagnosticiran 2010. godine. Srećom, bio je dobroćudan, ali više ne mogu ništ čuti jer su mi morali ukloniti akustični živac."

Medicinski stručnjak ustanovio je kako je nad Romeom počinjena šteta na 23 posto njegovih tjelesnih funkcija stoga je podnesena molba sucu da se šteta kompenzira s 500 eura mjesečno od strane Romeove kuće osiguranja. 

 

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Superpar stala
  SUPERPAR Goran uložio 555 kuna na Hanu: 'Jučer je baš nokte napravila i nisam siguran hoće li ući u štalu'

  Došlo je vrijeme za prvo klađenje muškaraca na svoje partnerice koje čeka prvi zadatak, a prije toga je Enis djevojkama dao rukavice da izaberu koje će boje biti njihovi timovi

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!