Novosti / Svijet

PRIOPĆENJE MINISTARSTVA

Sirija sklopila dogovor s Moskvom: Rusija ne planira graditi novu vojnu bazu na sirijskom teritoriju

Sirija sklopila dogovor s Moskvom: Rusija ne planira graditi novu vojnu bazu na sirijskom teritoriju

Glasnogovornik YPG-a Redur Xelil je rekao ranije da Rusija podiže vojnu bazu na sjeverozapadu Sirije u dogovoru s YPG-om

Rusija ne planira otvoriti novu vojnu bazu u Siriji, priopćilo je ministarstvo obrane u ponedjeljak, nakon što je milicija sirijskih Kurda (YPG) objavila da je s Moskvom postigla dogovor o novoj vojnoj bazi na sjeveroistoku Sirije.

"Nema planova o raspoređivanju novih ruskih vojnih baza na teritoriju Sirije", stoji u priopćenju. U njemu se ipak dodaje da se kod Afrina, u pokrajini Alep, nalazi dio "centra za pomirbu" koji pomaže u pregovorima zaraćenih strana u Siriji na uspostavi lokalnog primirja.

Glasnogovornik YPG-a Redur Xelil je rekao ranije da Rusija podiže vojnu bazu na sjeverozapadu Sirije u dogovoru s YPG-om koji nadzire to područje te da će obučavati borce YPG-a u sklopu borbe protiv terorizma.

Xelil je rekao za Reuters da je dogovor s Rusijom sklopljen u nedjelju i da su ruski vojnici već stigli na položaj u sjeverozapadnoj pokrajini Afrin. "Ruska nazočnost ... dolazi u dogovoru između YPG-a i ruskih snaga koje djeluju u Siriji u sklopu suradnje protiv terorizma i kako bi pomogli u obuci naših snaga za moderno ratovanje te uspostavili izravnu kontakt točku s ruskim snagama", rekao je.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!