Novosti / Svijet

kreće protiv vučića?

Miljenik Moskve: Rusi su spremni financirati Nikolićevu kampanju s 20 milijuna eura

Miljenik Moskve: Rusi su spremni financirati Nikolićevu kampanju s 20 milijuna eura
Zeljko Lukunic/PIXSELL

Nikolićev glavni čovjek za vezu s Rusima je navodno bivši srbijanski ministar vanjskih poslova Ivan Mrkić

BEOGRAD - Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić ima podršku Moskve za predsjedničku kandidaturu, objavili su u petak beogradski mediji.

Njegovu predizbornu kampanju Rusi su spremni financirati sa 20 milijuna eura, navodi portal „Blica“ pozivajući se na neimenovane izvore i tumačeći „pozadinu“ najave Nikolićeve kandidature za srbijanskog predsjednika u drugom mandatu.

Vezana vijest

Šešelj, Vučić, Nikolić vučić vs. nikolić vs. šešelj Srbiju čeka žestoka bitka: nekad su bili nerazdvojni, a danas se gledaju preko nišana

Prema ovim informacijama, Nikolićev glavni čovjek za vezu s Rusima je navodno bivši srbijanski ministar vanjskih poslova Ivan Mrkić, koji je prijatelj sa šefom diplomacije Ruske Federacije Sergejom Lavrovim. Nikolić u Srbiji slovi za političara bliskog Moskvi.

Vijest da je srbijanski predsjednik najavio svoju kandidaturu za drugi mandat, unatoč stranačkom dogovoru njegove matične Srpske napredne stranke, kojoj je na čelu premijer Aleksandar Vučić, da kandidira Vučića, prvi je prenio proruski portal Sputnjik pa je i to izazvalo nagađanja da iza kandidature stoji Moskva, koja je više puta isticala da podupire Nikolića za kandidata.

Isticanje njegove kandidature dan nakon što se stranka složila o kandidaturi premijera Vučića za predsjednika izazvalo je pomutnju u redovima narodnjaka. Istodobno je Nikolićeva savjetnica Stanislava Pak kazala kako Nikolić očekuje dogovor s Vučićem, a mediji su počeli spominjati postojanje pisma u kojem Nikolić navodno od Vučića traži premijersko mjesto i mjesto čelnika stranke.

Sam Vučić u petak je izjavio kako je spreman surađivati s Nikolićem "što god on napravio". Mediji su pak za petak najavili sjednicu Središnjeg odbora SNS-a na kojem bi službeno trebala biti objavljena njegova kandidatura za predsjednika Srbije.    

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!