Novosti / Svijet

Lov na informacije

WikiLeaks nudi nagradu od 30 000 dolara za svaku informaciju iz Bijele kuće prije Obaminog odlaska

WikiLeaks nudi nagradu od 30 000 dolara za svaku informaciju iz Bijele kuće prije Obaminog odlaska
AP Images

Organizacija ne želi dopustiti odlazećoj administraciji da se riješi povjerljivih dokumenata

"Nudimo kompenzaciju od 20 000 dolara za svaku informaciju koja bi omogućila uhićenje ili eksponiranje bilo kojega pripadnika Obamine administracije koji je uništio važne dosjee", obećala je organizacija na Twitteru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovim je tweetom WikiLeaks obećao novčanu kopenzaciju za svaku informaciju koja “procuri” iz Bijele kuće prije odlaska Baracka Obame.

Prethodnim tweetom podsjetili su na to da je ranije, u 2009., nestao disk s 2 terabita mailova Hillary Clinton koje su navodno ukradeni iz Nacionalne arhive.

"Pažnja sistemskim administratorima. Nemojte dozvoliti Bijeloj kući da nanovo uništi povijest Sjedinjenih Američkih Država!”, izjavili su na Twitteru.

Ubrzo nakon toga kompenzacija se popela i na 30 000 dolara zahvaljujući novom “donatoru”.

Tijekom protekle se predsjedničke kampanje Hillary Clinton u više navrata obrušila na WikiLeaks i njihovog osnivača Juliana Assangea, dok se Donald Trump nedavno, posve neočekivano, za njih založio.

Novi je američki predsjednik izjavio da "više vjeruje WikiLeaksu nego CIA-u ili FBI-u" nakon što je objavljen intervju u kojem je osnivač WikiLeaksa izjavio, između ostaloga, da su mediji u SAD-u "nepošteni".

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!