Novosti / Hrvatska

Sudbina ministrice Divjak

Plenković neće pristati na zahtjev Milana Bandića, za RTL kaže: 'Stvar je riješena'

U tijeku je sastanak Kluba zastupnika HDZ-a. Na sastanak je stigao Milijan Brkić, no nema Stiera i Kovača

Prvi put nakon europskih izbora premijer je u Banskim dvorima u utorak okupio koalicijske partnere, a netom prije početka jedan od partnera, Milan Bandić, objavio je rat drugom partneru: HNS-u, odnosno njihovoj ministrici obrazovanja. 

Bandić i njegov Klub traže od Plenkovića smjenu Blaženke Divjak, a ako to ne napravi, pokušat će je rušiti u Saboru. Oštar odgovor stigao je iz Ministarstva, a na koalicijskom sastanku otvarale su se i druge skliske teme, pa i mirovinska reforma.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon sastanka na drugoj strani Markova trga, u Saboru, počeo je sastanak Kluba zastupnika HDZ-a. Na sastanak je stigao i Milijan Brkić, no nema Davora Ive Stiera i Mire Kovača, koji su nedavno izrazili ambicije da dođu na poziciju Andreja Plenkovića.

VEZANA VIJEST

Prije početka Kluba premijer Plenković nije htio davati izjave, no pri prelasku Markova trga je dao kratku izjavu našoj Damiri Gregoret iz koje se može iščitati kako neće pristati na zahtjev Milana Bandića.

"Riješit ćemo to u okviru parlamentarne većine. Ono što je najbitnije je da sam poslao vrlo jasnu poruku da ćemo sukladno novom zakonu i međunarodnim obvezama iznaći sredstva u državnom proračunu i za udžbenike izbornih predmeta. Stvar je riješena", odgovorio je Plenković na pitanje naše Damire Gregoret hoće li smijeniti ministricu Divjak.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Nina Martina Korbar
  Proslavila Dan državnosti Nina Martina iz 'Života na vagi' zadivila sve novom fotografijom s bazena: Ovo su plodovi njenog truda

  "Nekad je teško ostati discipliniran i ustrajan, ali učim, trudim se i, zapravo, još uvijek otkrivam novu sebe", kazala je Nina Martina za RTL.HR u nedavnom intervjuu

 • COVER - RTL Direkt
  RTL Direkt

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!