Novosti / Hrvatska

Obavijest Ministarstva

Nemojte kupovati ni konzumirati ovaj proizvod: Povlači se s tržišta zbog opasne bakterije!

Nemojte kupovati ni konzumirati ovaj proizvod: Povlači se s tržišta zbog opasne bakterije!
Kaportal/Ilustracija

U proizvodu je pronađena bakterija Bacillus cereus

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je potrošače o opozivu proizvoda Bio bosiljak sušeni austrijskog Sonnentora. Naime, pronađena je bakterija Bacillus cereus, a proizvod na hrvatsko tržište stavlja tvrtka Garden iz Zagreba. 

"Ministarstvo obavještava potrošače o opozivu proizvoda Bio bosiljak sušeni Sonnentor, 15 grama, barkod 9004145003170, LOT DEM17110601F05 podrijetlom iz Austrije, najbolje upotrijebiti do 30.09.2021., zbog utvrđene bakterije Bacillus cereus. Proizvod stavlja na tržište subjekt u poslovanju s hranom GARDEN d.o.o., Krajiška 30, Zagreb", obavijestilo je Ministrarstvo. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodali su i kako proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 178/2002 Europskog parlamenta i Vijeća o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Nina Martina Korbar
  Proslavila Dan državnosti Nina Martina iz 'Života na vagi' zadivila sve novom fotografijom s bazena: Ovo su plodovi njezina truda

  "Nekad je teško ostati discipliniran i ustrajan, ali učim, trudim se i, zapravo, još uvijek otkrivam novu sebe", kazala je Nina Martina za RTL.HR u nedavnom intervjuu

 • COVER - RTL Direkt
  RTL Direkt

 • Vezani članci

  Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!