Novosti / Hrvatska

ISPIT ZRELOSTI

Plan dijela maturanata za ovogodišnju norijadu mogao bi vas dobro prodrmati

Plan dijela maturanata za ovogodišnju norijadu mogao bi vas dobro prodrmati

Tisuće maturanata u srijedu će se oprostiti od škole, a neki od njih za ovogodišnju norijadu imaju poseban plan

Od srijede učenici zagrebačke XV. gimnazije, poznatije i kao MIOC, kreću prikupljati namirnice i higijenske proizvode koje će donirati socijalnom dućanu u Zagrebu. Sve će prikupljeno predstavnici maturalnih razreda utovariti u kombi Crvenog križa i to na sam dan norijade.

Nije im to prvi put, podsjeća Srednja.hr. ''Već četvrtu godinu za redom naši maturanti umjesto ružnog običaja prosipanja hrane po gradskim ulicama pokazuju svoju zrelost, socijalnu osjetljivost i empatiju sa sugrađanima koji u ovim teškim vremenima trebaju pomoć u hrani i korisnici su socijalnog dućana'', poručili su iz škole.

Nakon što socijalnom dućanu predaju prikupljene namirnice i potrepštine, pridružit će se ostalim zagrebačkim maturantima i maturanticama. Program ovogodišnje proslave ‘Dana zagrebačkih maturanata’, podsjetimo, započet će već tradicionalno na Trgu bana Josipa Jelačića u 11:00 sati, kada je predviđeno njihovo okupljanje, a u 12 sati povorka će krenuti prema jezeru Bundek.

Pratit će ih glazba, zdravstvena ekipa i prometna policija. U park Bundek neće biti dozvoljeno unošenje alkoholnih pića, staklene ambalaže, niti ostalih neprimjerenih sredstava. Detalje programa na Bundeku iz Gradskog ureda za obrazovanje još ne otkrivaju.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Pogrešan čovjek
  Večeras u 20 sati Lea saznaje vijest koja će promijeniti njezin i Lazarov život!

  Došao je dan Mihajlova vjenčanja i dok se mladoženja veseli svome danu, Lea je napokon spremna suočiti se s njim te će mu vratit istom mjerom i pokušati mu uništiti vjenčanje, baš kao što je i on uništio njezino s Lazarom.

 • COVER - RTL Vijesti
  RTL Vijesti

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!