Novosti / Hrvatska

'NE TOLERIRAMO NASILJE'

Plenković o HDZ-ovcu kojeg je kći optužila za nasilje: 'Stalno je nešto vezano za Požegu'

Plenković je rekao da se radi o događajima od prije barem 15-ak godina

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenkoić osvrnuo se danas u Saboru na optužbe kćeri zamjenika predsjednika Gradskog vijeća, HDZ-ovca Igora Krizmanića, kojeg je u Facebook grupi #spasime optužila za obiteljsko nasilje. 

Plenković je rekao da je za optužbe čuo iz medija. "Odmah smo kontaktirali predsjednika Županijskog odbora da provjeri. Koliko vidim već je dao izjavu da zamrzava status i napušta sve stranačke dužnosti", rekao je Plenković te dodao da je to jasan signal da HDZ ne tolerira nasilje. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ne znam kako se to događa, ali stalno je nešto vezano za Požegu. Koliko vidim, riječ je o događajima od prije barem 15-ak godina", kazao je Plenković te dodao kako će "vidjeti" hoće li Krizmanić biti izbačen iz stranke. 

"Nemamo nikakvu toleranciju na nasilje"

Na pitanje treba li nešto mijenjati u požeškom HDZ-u, Plenković je rekao da se ne može "generalizirati" i poručio da otkada su na vlasti šalju poruku da nemaju nikakve "tolerancije na nasilje".

VEZANE VIJESTI

"Prepoznali smo taj grozan društveni fenomen i svim mehanizmima koje imamo na raspolaganju trebamo prevenirati, sankcionirati počinitelja, pomoći žrtvi i senzibilizirati javnost", kazao je, piše N1

Podsjetimo, kći HDZ-ovca Igora Krizmanića opisala je zlostavljanje koje su ona i majka proživljavale u obitelji, a Krizmanić te navode demantira. 

"Ne želim da moji privatni problemi štete ugledu HDZ-a, stranke koju volim i za koju sam se borio u svom dosadašnjem radu te do okončanja pravnog postupka zamrzavam svoje članstvo i povlačim se sa svih stranačkih dužnosti pa tako i potpredsjednika Gradskog vijeća Grada Požege", stoji u priopćenju koje je danas poslao Krizmanić. 

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Matthew Gray Gubler
  odlični glumci, odlični ljudi Glumci kriminalističke serije 'Zločinački umovi' objavili predivne oproštajne fotografije i porukama dirnuli obožavatelje

  Iako u kriminalističkoj seriji 'Zločinački umovi' glume opake likove, objave na društvenim mrežama otkrile su kako su članovi glumačke postave izrazito osjećajni i sentimentalni

 • COVER - RTL Direkt
  RTL Direkt

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!