Novosti / Hrvatska

prijedlog pravilnika o lijekovima

Kujundžić o kritikama udruga: 'Učinit ćemo sve da svi pacijenti dobiju primjerene lijekove'

Kujundžić o kritikama udruga: 'Učinit ćemo sve da svi pacijenti dobiju primjerene lijekove'
PIXSELL

Kujundžić je izjavio da će se ubuduće nastaviti s povećanjem iznosa koji se odvaja za uvođenje inovativnih lijekova

Ministar zdravstva Milan Kujundžić u ponedjeljak je prilikom posjete Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri odgovorio na kritike udruga pacijenata na prijedlog Pravilniku za stavljanje lijekova na listu lijekova Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), ustvrdivši da je hrvatsko zdravstvo solidarno te će se učiniti sve da svi pacijenti dobiju primjerene lijekove.

Udruge pacijenata u ponedjeljak su kritizirale prijedlog pravilnika o lijekovima jer smatraju da se njime potencijalno želi ukinuti besplatna lista lijekova i uvesti participacija za sve lijekove.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ustvrdili su i da pravilnik potencijalno destimulira stavljanje inovativnih lijekova na HZZO-ovu listu i omogućava da se pojedini lijek netransparentno premiješta s besplatne A liste na B listu, na kojoj su lijekovi na recept koje treba nadoplatiti.

'Dvostruko povećan iznos za stavljanje inovativnih lijekova na listu'

Upitan o tim optužbama, Kujundžić je izjavio da je hrvatsko zdravstvo solidrano te da se i ubuduće planira nastaviti s povećanjem iznosa koji se odvaja za uvođenje inovativnih lijekova.

"Učinit ćemo sve da svi pacijenti dobiju primjerene lijekove, po modelu gdje stručna tijela, odnosno povjerenstva, daju ocjene i svrstavaju lijekove u skupine", rekao je.

Kujundžić je istaknuo da je u zadnje dvije godine u Hrvatskoj dvostruko povećan iznos koji se izdvaja za stavljanje inovativnih lijekova na HZZO-ovu listu, a u tom smislu zdravstvo neće zaostajati ni u budućnosti.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Evo tko je našao svoju bolju polovicu zahvaljujući 'Ljubav je na selu': 'Frendica ga je vidjela u najavi emisije i nagovarala me da se javim...'
  #samoljubav Evo tko je našao svoju bolju polovicu zahvaljujući 'Ljubav je na selu': 'Frendica ga je vidjela u najavi emisije i nagovarala me da se javim...'

  Emisija 'Ljubav je na selu' u 10 sezona spojila je mnoge parove, kako pred kamerama tako i nakon snimanja!

 • COVER - RTL Vijesti
  RTL Vijesti

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!