Novosti / Hrvatska

'PAKLENI STROJ' O STEPINCU

Besana noć iza Marića? 'Razdire me što je povjesničar u isti kontekst stavio Stepinca i Dražu Mihajlovića'

Besana noć iza Marića? 'Razdire me što je povjesničar u isti kontekst stavio Stepinca i Dražu Mihajlovića'
Davor Javorovic/PIXSELL

'Bože, ima li ijedna naroda na ovom svijetu sa sličnim fenomenom krivotvorstva i mučeništva!', zavapio je ministar

Hrvatska radiotelevizija (HRT) prigodno je 59 godina od smrti Blaženog Alojzija Stepinca u nedjelju 10. veljače obilježila dokumentarno-igranim filmom 'Alojzije Viktor Stepinac'.

Film, inače pretpremijerno prikazan u Nadbiskupsko-pastoralnom institutu na Kaptolu još 7. veljače ove godine, izazvao je sinoć mnoge reakcije, a jedna od njih je i ona ministra državne imovine Gorana Marića.

On je svoj osvrt pun boli i muke te bojazni u besanu noć koja bi mogla potrajati do dugo u zoru objavio jutros oko sedam sati na Facebooku i prenosimo ga u cijelosti.

Pratio sam Stepinčevo. Bolje reći proživljavao! Bože, ima li ijedna naroda na ovom svijetu sa sličnim fenomenom krivotvorstva i mučeništva! Načinom da se anatemizira jedan duhovni, intelektualni, karizmatski gorostas u osobi kardinala Stepinca, i potom da na njegovoj anatemi traje polustoljetno mučeništvo i poniženje čitava naroda. Kojeg li paklenskog stroja-sustava koji ideološki zapjenjeno ocrnjuje najsvjetliji i najsvetiji lik jednog naroda pokazujući time koliko im vrijedi duša Hrvatske i Hrvatska sama u tom paklenskom režimu bogomržnje! Smiruje me danas lik kolosalnog Alojzija Stepinca u razglednici njegova blaženski mirnog Krašića. I istodobno me razdire sekvenca večeras emitiranog dokumentarno-igranog filma “Alojzije Viktor Stepinac“ na Hrvatskoj televiziji, u kojoj jedan od sudionika, povjesničara, hladno, u isti kontekst, stavlja Stepinca i Dražu Mihajlovića! Kasne su minute Stepinčeva, a ja osjećam da bi moja noćašnja besanica mogla potrajati dugo, do pred zoru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • VIDEO - Ivan Vidović iz 'Zvijezda' upravo je objavio svoj prvi singl: 'Mislim da će se na spot rasplakati pola Hrvatske'
  ZVIJEZDE - LJETNI HIT VIDEO - Ivan Vidović iz 'Zvijezda' upravo je objavio svoj prvi singl: 'Mislim da će se na spot rasplakati pola Hrvatske'

  Ivan je presretan zbog mogućnosti koje mu je show stvorio

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!