Novosti / Hrvatska

TKO JE IVAN SLADE?

Podržao Đakića: Nije član HDZ-a, koristi pozdrav 'Za dom spremni', a posjeduje i luksuzna vozila

Podržao Đakića: Nije član HDZ-a, koristi pozdrav 'Za dom spremni', a posjeduje i luksuzna vozila
Robert Anic/PIXSELL / Facebook Screenshot

Na društvenim je mrežama imao brojne snimke gdje iz sveg glasa pjeva najnovije turbofolk hitove

Ivan Đakić, sin saborskog zastupnika Josipa Đakića, na svojem je Facebook profilu objavio fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koji u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama. 

Tu je objavu izbrisao, a zbog nje je i odveden na policiju, ali je pušten na slobodu uz izrečenu mjeru opreza. Iščlanio se iz HDZ-a, a stranka i Vlada osudili su njegov govor mržnje. On iz nekog razloga raspiruje nacionalnu netrpeljivost na društvenim mrežama. 

Čini se da ga sve što je prošao nije potaknulo na razmišljanje. Tako je nakon svega Đakić na svom Facebook profilu objavio fotografiju svojih skupocjenih automobila, a u komentarima mu se javio Ivan Slade iz Splita. 

"Nisi ti za Audia ti si tikva za Merđu. Pozz od Brata iz HDZ-a Split. Dobro si Srbadiji čestita ko ih j…", napisao je Slade.

Đakiću se poruka svidjela pa mu je zahvalio: "Pozdrav, brate, živio!"

Izvor: Facebook/Screenshot

Nakon što su se u cijelu situaciju upleli i mediji, ti su se komentari maknuli s društvenih mreža. 
 
No, profil Ivana Slade, Đakićeva velikog obožavatelja, nije. Novinari Slobodne Dalmacije doznali su o kome se radi. Ivan Slade (22), iako bi to očito jako želio biti, uopće nije član HDZ-a.

Možda je mislio da je, jer se našao na kandidacijskoj listi HDZ-a za kotarske izbore održane prošle godine i nalazio se na šestom mjestu. Nije ušao u vijeće, ali svejedno se HDZ Trstenik očitovao o tome kako se ograđuju od simpatizera:

"Spomenuti gospodin Ivan Slade nije član Hrvatske demokratske zajednice. Istina jest da se nalazio na listi Hrvatske demokratske zajednice na nedavnim izborima za Vijeće Gradskog kotara Mertojak, ali kao neovisni kandidat na stranačkoj listi, što je uobičajena praksa kod sastavljanja izbornih lista u splitskom HDZ-u. HDZ Mertojak se ograđuje od njegove izjave koja ni u čemu ne predstavlja stav naše stranke ni našeg temeljnog ogranka", poručili su za Slobodnu Dalmaciju iz kotara.

Iako su Đakićevog obožavatelja kontaktirali, nije smogao hrabrosti zastupati svoje stavove i u medijima. No, saznali su da Slade ima jako puno zajedničkog s mladim Đakićem.

Većina je njegovih objava na društvenim mrežama vezana uz Domovinski rat i Oluju. Pritom su česte parole "Za dom spremni" pisane velikim tiskanim slovima, a ima i fotografiju s Tomislavom Karamarkom. Tamo se nalaze i brojni videi, gdje iz svega glasa pjeva najnovije turbofolk hitove. A mrzi, kako je rekao, "Srbadiju".

Na Instagram profilu ima i snimke gdje pjeva "Oj, Ivica i Stipane, pojest će vas crne vrane", a Slade također posjeduje luksuzna vozila, piše Slobodna Dalmacija.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Hana je objavila novi video
  NOVI VIDEO Hana Rodić otvorila dušu: 'U osnovnoj školi bila sam najveći luzer, a u srednjoj buntovnica'

  Hana je u novom videu otkrila brojne detalje o sebi i svojoj vezi s Goranom

 • COVER - RTL Direkt
  RTL Direkt

 • Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!