Novosti / Hrvatska

Martinje

Povodom blagdana sv. Martina pojačana policijska kontrola: 'Uživajte odgovorno'

Hrvatski policajci već su od jučer u velikom broju na ulicama, a tako će biti i noćas

Večer i noć pred nama bit će u znaku proslave blagdana Svetog Martina. Kako bi bili što spremniji za Martinje i moguće opasnosti na cestama hrvatski policajci već su od jučer u velikom broju na ulicama, a tako će biti i noćas.

Statistika pokazuje da je u 2016. godini alkohol krivac za 156 smrti u prometu, a u 2017 godini njih 56, dakle stotinu osoba manje, pa policija ne odustaje od strogih preventivnih mjera.

Najbolje je upozoriti na to da prilikom nazdravljanja to mlado vino zaista ostane na degustaciji – jedna, maksimalno dvije čašice, jer sve preko toga vas može prebaciti preko one zakonski dopuštene razine za upravljanje automobilom. Tek onda bi se mogli naći u problemima u kakvima se sinoć našao jedan gospodin u Vrbovcu, kojem je pri upravljanju automobilom izmjereno 2,88 promila alkohola u krvi.

Ukoliko je već drugačije i ne možete se zaustaviti nakon dvije čašice, onda bi bilo najbolje ključeve ostaviti negdje na sigurnom i osigurati sebi nekakav alternativni i sigurniji način prijevoza do doma kako bi ova večerašnja noć prošla mirno i bez nepotrebnih problema jer čak i da platite samo kaznu za vožnju pod utjecajem alkohola, ne isplati se riskirati, a kamoli što gore. Policija će večeras biti brojna i prisutna na hrvatskim cestama, neće kontrolirati samo alkohol.

Što će sve kontrolirati?

 • Vožnju pod utjecajem alkohola
 • Vožnju nepropisnom brzinom
 • Uporabu mobitela u vožnji
 • Vožnju bez sigurnosnih pojaseva

Sinoć je u akciji PU zagrebačke utvrđeno 75 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 105 prekršaja nepropisne brzine, 12 vozača je koristilo mobitel u vožnji, a 11 nije koristilo sigurnosni pojas.

Svima onima koji će danas nazdraviti mladim vinom poručujemo živjeli i uživajte, ali prije svega odgovorno!

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Armin Malikić
  'ZVIJEZDE - LJETNI HIT' U 'Zvijezde' stiže budući doktor kojemu je glazba u krvi, a njegovog se vokala ne bi posramile ni najveće svjetske pop zvijezde!

  Među šarolikim društvom koje će ovoga vikenda stati na dobro znanu pozornicu, našao se i 27-godišnji Armin, talentirani mladić osebujnog stila, glasa i plesnih pokreta.

 • COVER - RTL Direkt
  RTL Direkt

 • Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!